Administrateur Messages: 1061 Inscrit(e) le: 11/9/2006 Statut: Déconnecté(e)Genre:
|
|
Posté le 28/2/2010 à 19:52 |
|
|
Ewet hanimlar bu bÖlümde yÖrelerimizin ileirmizin
sevdigimiz yemek cesitleri tatlilar ,pastlar akiliniza ne gelir ise burda
paylasalim ____________________ Dört Sey Geri Gelmez Atılan Ok, Söylenen Söz, Kacırılan Fırsat ve Gecen
Zaman ...
|
|
Junior Member Messages: 76 Inscrit(e) le: 22/10/2007 Statut: Déconnecté(e)Genre:
|
|
Posté le 28/2/2010 à 20:00 |
|
|
elmali muffin 12 tane
125gr (1orta bardak) seker
100gr tereyagi
2 yumurta
150gr (1búyúk bardak) un
yarim paket kabartma tozu
50gr findik veya ceviz
250 gr elma (2tane)
seker yumurta yag cirpiyon
unla kabartma tozunu karistirip .. onuda icine ekliyon
kúcúcúk doranmis elmayi kaba kiyilmis findik cevisi
ekliyon
yaglanmis muffin kablarina birer kasik ilave ediyon
180derecede
15 daka pisiyor ...evet sorusu olan ... buyursun
[Edité le 28/2/2010 à 20:08 par GULSENHANIM]
____________________ her türk müslüman degil, her müslümanda türk
degil.. okdarrr
|
|
Administrateur Messages: 42 Inscrit(e) le: 10/1/2010 Statut: Déconnecté(e)Genre:
|
|
Posté le 2/3/2010 à 19:14 |
|
|
hanımları ilgilendiren bir konu beyler siz bakmayın
genel olsaydı bir poğaca tarifi verebilirdim )RĞÅ“YANIZDA
GĞÖRĞÅ“RSĞÅ“NĞÅ“Z ARTIK ) ____________________ "Bu Millet tarihte Türktü, halende Türktür ve ebediyen
Türk olarak yasayacaktýr.."
|
|
Junior Member Messages: 76 Inscrit(e) le: 22/10/2007 Statut: Déconnecté(e)Genre:
|
|
Posté le 3/3/2010 à 08:00 |
|
|
yapma mert
lútfen dirim bakkkkkkkkkkkk hem sizlerde yiyeceksiniz
cayin yanina bir pohca iyi gider ____________________ her türk müslüman degil, her müslümanda türk
degil.. okdarrr
|
|
Junior Member Messages: 76 Inscrit(e) le: 22/10/2007 Statut: Déconnecté(e)Genre:
|
|
Posté le 3/3/2010 à 09:02 |
|
|
EVET 10 DAKALIK PASTA (BLITZKUCHEN)
HAMURU:
300 TEREYAG/ BUTTER erimis
250g seker
6 yumurta orta boy
300g un
2YEMEK KASIK KABARTMA TOSU
::::::::: HEPSINI KARISTIRIP YAGLANMIS BĞÅ“YĞÅ“K 30X30cm
BĞÅ“YĞÅ“KLĞÅ“NDE TEPSIYE SERECEN::::
HAMURUN ĞÅ“STĞÅ“NE:
100g BADEM INCE KESILMIS (BLĞ„TTCHEN)
75g seker
75g TEREyag (butter)badem búyúklúnde kesilmis
KARISTIRIP HAMURUN ĞÅ“STĞÅ“NE ILaVE EDECEN:: YAGI
KĞÅ“CĞÅ“K KĞÅ“CĞÅ“K EKLICEN
ĞÅ“STĞÅ“NEEEE
FIRIN ĞÖNCE ISINMIS OLCAK
200 DERECEDE 15 DAKA BISECEK:: FAZLA KIZARMICAK
pasta saten 3cm fazla yúksek olmuyor saten
sicak sicak da hos
.... bukadar
____________________ her türk müslüman degil, her müslümanda türk
degil.. okdarrr
|
|
Junior Member Messages: 57 Inscrit(e) le: 16/9/2006 Statut: Déconnecté(e)Genre:
|
|
Posté le 20/10/2010 à 11:40 |
|
|
adana yöresine ayit sarımsakli köfte..
Malzemeler...
Yarım kilogram bulgur
1-2 avuç un
6 diş ezilmiş sarımsak
4 çorba kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
3-4 çorba kaşığı tatlı kırmızı biber salçası
Maydanoz,Tuz,Karabiber
Tuzlu su
Hazırlanışı..
Bulgurun üstünü biraz örtecek kadar kaynar su dökülür.
Kapaklı tencerede yarım saat kadar dinlendirilir.
Şişince un katılıp yoğrulur. Islak elle bulgurlu harçtan koparılan
parçalar avuç arasında yuvarlanıp tepsiye dizilir.
Bir tencerede tuzlu su kaynatılır. Hazırlanan köfteler kaynayan suya
atılıp pişirilir, süzülür.
Köfteler pişerken, bir tepside veya yayvan bir kapta tatlı kırmızı biber
salçası, sarımsak, tuz, karabiber bir araya getirilir.
Çok az su ile ateşte birkaç dakika kaynatılır. Haşlanan köfteler iyice
süzüldükten sonra bu karışıma aktarılıp karıştırılır.
Tereyağı eritilir, hafif pembeleşince köftelerin üstüne dökülür. Maydanoz
serpilip servis yapılır.
AFİYET OLSUN
____________________ Sen gitmeyi bilirsin...
Ben sevmeyi...
|
|
Junior Member Messages: 63 Inscrit(e) le: 1/10/2010 Statut: Déconnecté(e)Genre:
|
|
Posté le 20/10/2010 à 20:16 |
|
|
yarın bir yapım hemen babam ne diyecek merak etim beğenecekmi o
beğenecekmii gercekden güzeldir
Babam az damağına cok meraklı biri :-))
Tarif için çok teşekkür ederim ____________________ Ya olduğun gibi görün, ya da
göründüğün gibi ol.
|
|
Junior Member Messages: 57 Inscrit(e) le: 16/9/2006 Statut: Déconnecté(e)Genre:
|
|
Posté le 22/10/2010 à 14:28 |
|
|
ayse denedim mi canim sarimsakli köfteyi denedin ise umarim baba beyenmiş
dir selamlar saygilar.. ____________________ Sen gitmeyi bilirsin...
Ben sevmeyi...
|
|
Junior Member DildaR Messages: 31 Inscrit(e) le: 26/9/2011 Statut: Déconnecté(e)Genre:
|
|
Posté le 4/10/2011 à 11:43 |
|
|
Bezelyeli Kavurma Tarifi
Malzemeler
500 gr kuşbaşı kuzu eti
Yarım paket dondurulmuş bezelye
1 Adet havuç
1 Adet büyük boy soğan
2 Adet sivri biber
2 Adet domates
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Tereyağını bir tencereye koyup, kızdırın.
Etleri ilave edip, rengi değişene dek kavurun.
İçine yemeklik doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ve
bir parmak kalınlığında doğranmış sivri biberleri ilave edin.
Birkaç dakika sonra rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
İçine 1 su bardağı su ilave edip, pişirin.
İnmesine yakın dondurulmuş bezelyeyi ilave edin.
Etler ve sebzeler yumuşadığında ateşten aılp, servis yapın.
|
|
Junior Member Messages: 63 Inscrit(e) le: 1/10/2010 Statut: Déconnecté(e)Genre:
|
|
Posté le 5/10/2011 à 11:03 |
|
|
tariflar güzel
tarifi sizden yapmasi bendne olsun ____________________ Ya olduğun gibi görün, ya da
göründüğün gibi ol.
|
|