Thema: bu gun ne pisirelim

Forum: Kadinca

Autor: asliyok


asliyok - 29/8/2007 um 16:20

Sultan Pilavi - Havuc Salatasi - Imam Bayildi



imam bayildi


4 kucuk boy patlican
3/4 kap cicek yagi veya zeytinyag

Ic Malzeme:
1 orta boy sogan, piyazlama dogranmis
1 orta boy domates, kub seklinde dogranmis
4 dis sarimsak, dilimlenmis
1 yk zeytinyag
1 yk seker
Tuz

Uzeri icin:
1 yk maydanoz, kucuk kucuk kesilmis

Once patlicanlarin kabuklarini seritler halinde kesin. Uzerlerine tuz serpip kenarda 20 dakika kadar bekletin. Patlicanlari sikin, yikayin ve kagit havlu ile kurulayin. Cicek yagini tavaya koyun. Yag isininca patlicanlarin her yanini yakmadan kizartin ve kenara alin. Bir taraflarini bicak ucu ile, kenarlarina ulasmiyacak sekilde kesin. Tatli kasigi yardimi ile icindeki cekirdekleri cikartin. Parcalanmamasina dikkat edin. Pisirmek uzere, temiz, yayvan bir tencere icine koyun.

Bu arada ic malzemelerin hepsini orta boy bir tencere icinde kisik ateste, 12-13 dakika kadar pisirin. Hemen hemen butun suyunu cektirin, arada karistirin dibi tutmasin.

Tatli kasigi ile patlicanlarin iclerini esit sekilde doldurun. 1/2 kap suyu, kenardan tencerenin icine dokun, kapagini kapayin. Orta isida hemen hemen butun suyunu cektirene kadar pisirin ve ilinmaya birakin. Servis tabagina yerlestirip, uzerilerini maydanoz ile susleyip esas yemekten sonra servis yapin.

vakia - 20/10/2010 um 09:49

himm bugun ne pişirelimm ??

MERCİMEK CORBASI VE LAHMACUN YANINDA BOLCA SALATA İLE İYİ GİDER :-))

vakia - 22/10/2010 um 13:42

:-)) bayanlar bu gün ne pişirdiniz bakalim ..
ben pişirecek bir sey bulamadim yada yorgunluk dan canım istemedi yumurtali eklem kizartip cay ile yedim .. tavsiye ederim :D


[Editiert am 22/10/2010 um 14:23 von vakia]

Dieses Thema kommt von : Dostsesi - Stimme der Freundschaft
http://www.dostsesi.com/forum

URL dieser Webseite:
http://www.dostsesi.com/forum/modules.php?name=eBoard&file=viewthread&fid=61&tid=40