Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415
Dostsesi - Stimme der Freundschaft - Almanya'da işyeri açmayla ilgili bilgiler

  Cuma, 29. Mart 2024 14:15   User Online: 6 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Goek_Bayrak.jpgBebek -6dogaLalelerkopek-resimleri4.jpgKrizantemBebek -12ZambakManzara -13Dostluk Resimi 8Son BaharTabiat 2Fantazi Resim 10Dostluk Resimi Fantazi Resim 4Bebek -7AglayanCicek -2kirmizi_gul_deni.jpgKirmizi beyaz laller

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Almanya'da işyeri açmayla ilgili bilgiler
Yazar Dilberim Tarih: Cuma, 01. Ekim 2010

aktuelle News

Sayin Arkadaşlar burda ben ve Arkadaşim ayse ile beraber size Almanya'da işyeri açmayla ilgili bilgiler mümkün olduğunca buradan sizlerle paylaşmaya çalışacağız.
 
1.) Almanya'da  ticari şirket türleri
 
- Limited Şirket (GmbH ve 01.11.2008 tarihinde itibaren "Mini-GmbH)
GmbH tüzel kişilik olarak kurulan şirket türüdür. Sorumluluk şirket sermayesi ile sınırlandırılmıştır. Kuruluş için en az 25.000 € sermaye gerekmektedir (01.11.2008 yürürlüğe giren "Limited Şirketlerin Modernleşmesi ve İhlallerle Mücadele" reformunda yer alan 10.000 € asgari sermaye tasarısı kabul edilmemiştir. Bunun yerine, GmbH ya yakın az sermayeli " Minik-GmbH diye adlandırıla bilinecek  yeni bir GmbH türü öngörülmüştür ).
01.11.2008 tarihinde yürürlüğe giren "Limited Şirketlerin Modernleşmesi ve İhlallerle Mücadele" reformu Limited Şirketler yasasında bazı değişiklikler getirmiştir. Yeni kanuna göre az sermayeli Mini-GmbH (haftungsbeschraenkte Unternehmergesellschaft  - sorumluluğu kısıtlı müteşebbis şirket ) kurma olanağı getirilmiştir. Yeni düzenlemeye göre 1€ sermaye ve daha az bürokrasiyle gerçekleşebilir.
• GmbH ve Mini-GmbH arasındaki farklar
"Klasik GmbH" için halen 25.000 € sermaye gerekmektedir. Mini-GmbH 1 € sermaye ile kurulabilir. Noter masrafları (örnek ana sözleşmeleri kullanma şartıyla)  daha düşüktür. Tescil (Ticaret Sicili) daha kısa zamanda gerçekleşmektedir. Karın bir bölümü ( en az 1/4) 25.000 €  asgari sermaye birikinceye kadar hissedarlara dağıtılmaz. Sermaye 25.000 €  olduğunda, Mini GmbH bir "Klasik.GmbH" ya dönüştüre bilinir. Fakat böyle bir yükümlülük yoktur ve Mini GmbH olarak faaliyete devam edile bilinir.
 Hissedarların GmbH da olduğu gibi, kişisel  sorumlulukları yoktur. Faaliyet esnasında firmaya ek olarak '"UG" - limitli sorumluluk -  eklenmelidir.
 
-  Şahıs ve Kolektif Şirketi (OHG ve Kommanditgesellschaft)
Kurucuların malvarlıkları ile müteselsil sorumlu olduğu şirket türüdür. Tüzel kişiliğe sahip değildir. Kuruluşu oldukça basittir.
Şahıs Şirketleri:
• adi ortaklık (Gesellschaft bürgerlichen Rechts, GbR)
• kolektif şirket (offene Handelsgesellshaft, HGB
• komandit şirket (KG, GmbH & Co. KG)
• sessiz ortaklık
 
3-) Anonim Şirketi
Kuruluşu uzun zaman alan tüzel kişidir. Genelde büyük ölçüde faaliyet gösteren firmalar için tavsiye edilir.  Kuruluş ve mali masrafları ve asgari esas sermaye Limited şirkete karsın daha yüksektir.  Limited şirkette olduğu gibi sadece şirket sermayesi ile sorumludur.
 
4-) Diğer sermaye şirketleri
Diğer sermaye şirketleri olarak (ender tercih edilen) "Societas European", sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketi (KgaA Kommanditgesellschaft auf Aktien)
 

5-)  Şube ve Temsilcilikler
Almanya'da ticari faaliyet için işletme kurmak isteyen yabancı yatırımcıların öncelikle açılacak büronun amacını belirlememeleri ve ona göre hareket etmeleri gerekir.  Kurulacak işletme sadece tanıtım, irtibat   veya servis bürosu amacını taşıyorsa, temsilcilik yeterli olacaktır. Bunun haricinde geniş kapsamlı ticari faaliyet planlanıyorsa, bağımsız bir şube açıla bilinir. Burada verilecek karar, vergilendirme açısından da önem taşımaktadır.
Ayrıca Almanya'da açılan bir şube, merkezi şubeye karşı açılacak davalarda davacıya Almanya mahkemelerinde dava açma imkanı sağlamaktadır (Almanya Mahkemelerin uluslararası yetkisi).

a. Şube (selbständige Zweitniederlassung)
Yabancılar tarafından Almanya'da şube kurula bilinir. Şube, yabancı şirketin bağımsız ticari işletmesidir ve şirket adına ticari faaliyette bulunmaktadır. Tüzel kişiliğe sahip değildirler. Yabancı tüzel kişinin şubesi olarak (her ne kadar bağımsız olsalar da)  Almanya'da yerleşik bulunduğu yerdeki ticaret siciline tescil edilmesi gerekir. Ayrıca, iş yapma ruhsatı almakla (Gewerbeanmeldung) yükümlüdür.
b. Temsilcilik
Temsilcilik, yabancı şirketin bağımlı ticari işletmesidir. İşletmenin bağımlılığı ve bağımsızlığı,  karakteristik unsurlara göre belirlenir.
Bağımsız şube, sürekliliğe sahip, ticari faaliyette bağımsız hareket eden, ayrı bir muhasebeye ve hesaba sahip olan ve esas yetkili şube idarecisi olan bir işletmedir.   
Bağımlı şubeler (temsilcilikler) bağımsız bilançosu ve hesabı, esaslı yetkilere sahip idari yöneticisi olmayan işletmelerdir. Temsilcilik, sadece merkezi teşkilatı tanıtım, irtibat veya servis  amacıyla kurulan bir işletme olarak tanımlanabilir.  Ticaret siciline tescil edilmez.


 
Şirket Tüzüğü / esas sözleşmesi  =  Satzung, Gesellschaftsvertrag
Ticaret Sicili = Handelsregister
Gewerbe = iş yapma ruhsatı
selbständige Zweitniederlassung  = bağımsız şube
unselbständige Zweigstelle / Betriebstätte (Repräsentanz) = bağımlı şube / temsilcilik


Almanya'da işyeri açmayla ilgili bilgiler

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.


  1. Dilberim yazdı: Tarih: 12.04.2011 17:25

    Sirket sekileri de sonra


    Sitrket kurmak icin yapmaniz gerekenler sirayla baka cagiz


Son 5 haber

Haber Arşivi
Seçenekler

Yazdırılabilir sayfa  Yazdırılabilir sayfa

Bu haberi arkadaşına gönder  Bu haberi arkadaşına gönder

Haber Puanlama
Ortalama puan: 0
Toplam Oy: 0

Lütfen bu haberi puanlamak için bir saniyenizi ayırın:
Mükemmel
Çok İyi
İyi
İdare Eder
Kötü

İlgili bağlantılar

En çok okunan haber: aktuelle News:

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft