Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Vendredi, 19. Juin 2026 10:35   User Online: 92 

Resim
Dostluk Resimi 9MaviorkideSevimli 15Fantazi Resim 6Tatli HanimlarManzara -6BeyazgulDostluk Resimi 3Manzara -12Cicek1Elde MumIrmakFantazi Resim 8Firat nehiriPembesakayikSevimli 13HayalCok  Sirinler.Sevimli4Eller

Dostsesi.Com Serbest Arsiv 01.2007 - 11.2008 Vous n'êtes pas connecté

Dernière visite: 19/6/2026 à 10:35

Bas de page
« Sujet précédent  Sujet suivant »
Tri ascendant Tri descendant      print
Auteur: Sujet: Fırat'tan şok açıklama
deleted
Member

KizilZora
Inscrit(e) le: 9/10/2007
Statut: Déconnecté(e)
Genre: femme
red_folder.gif Posté le 11/4/2008 à 15:17  

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, 'Anayasa değişikliği yaparken darbe tehdidi aldık' açıklamasında bulundu.

CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Kulisi programında Fikret Bila ve Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan Fırat, tehdidin kaynağının ise ana muhalefet partisi CHP olduğunu söyledi ve "Birilerini davet ediyor" yorumunu yaptı.

CHP, AKP'nin halkoylamasına da sunulan Anayasa değişikliği paketini sert bir dille eleştirmiş, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştı.

Fırat, "Darbe tehdidi almadan oturup modern bir anayasa, özgürlükçü bir anayasa yapılması benim en temel arzularımdan biri" ifadesini kullandı.

Şu anki Anayasa değişikliği çalışmalarına da değinen Fırat, bu konuda tüm taraflarla mutabakat arayacaklarını belirtti ve "Yalnız Meclis çatısı altında değil, Meclis dışında da" diye ekledi.

Parti kapatmanın Türkiye'nin en büyük ayıbı olduğunu belirten Fırat, iddianamenin de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu kaydetti.

İlköğretim, lisede türban

Fırat, İstanbul'daki bir özel okulda fotoğrafları çekilen türbanlı öğrenciler için de, "Öğrenci okula girdiği andan itibaren bana aittir, ama sokakta ailesine aittir" yorumunda bulundu.

"Ben veliyim. Şöyle giyinir böyle giyinir, o beni ilgilendirmez" diyen Fırat, "Okula girdiği andan itibaren benim gösterdiğim kılık kıyafet içinde olmak zorundadır" dedi.

Fırat, üniversitede ise öğrencilerin belli bir yaş ve olgunlukta olduğunu, dolasıyla kendi iradesiyle hareket edebileceğini söyledi ve "Türban sorununu genç kızların yükseköğretimdeki sorunu şeklinde anlıyorum" dedi.

Atamalarda "başörtüsü" kriteri

Fırat, resmi atamalarda "eşi başörtülü kişilerin tercih edildiği" yönündeki eleştirileri de yanıtladı. Fırat, "Tersinden bakarsak, eşlerin başının açık olması noktasına geliriz. Hangi yasaya dayanarak eşinin başının örtülü veya açık olmasına göre bir devlet memuru atanabilir ki?" dedi.

"Bizden öncekilerde eşinin başı bağlı olanların mağdur olduğunu siz söylüyorsunuz" diyen AKP'li Fırat, "Namusum ve şerefim üzerine taahhütte bulunuyorum ki; kimseye 'eşinin başı örtülü mü' diye sormadık, devlet memurunun kapıcısına sormadık. Böyle bir talebimiz olmadı" dedi.

301'inci madde ve Cumhurbaşkanı

Fırat, "TCK'nın 301'inci maddesindeki değişiklik önerisinde hakemlik işinin neden cumhurbaşkanına bırakıldığı" sorusuna da, "Muhalefet partileri Adalet Bakanı teklifi getirsinler, Adalet Bakanı yapalım. Biz Adalet Bakanı dediğimizde ne cevap alacağımızı biliyorduk, onun için Adalet Bakanı demedik. O zaman (siyasi bir mercidir' diyorlardır" şeklinde konuştu.

KizilZora
Inscrit(e) le: 9/10/2007
Statut: Déconnecté(e)
Genre: femme
red_folder.gif Posté le 11/4/2008 à 15:26  
AKP zihniyeti Cumhuriyet''e zararlıdır.Kurtulus savasını kazanmıs ve Cumhuriyeti kurmus Mustafa Kemal''in Cumhurbaskanlıgı''na bile 287 kisilik mecliste 129 kisi muhalefet etmistir

Bütün bu olanlardan sonra sizlere inanmak safliktir :thumbdown: :thumbdown:

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,032 secondes - 21 queries
Connexion

Pseudo:

Mot de passe:

Sprache
Sélectionnez la langue de l'interface:

Allemand Anglais Français Turc
Happy Birthday

Aujourd'hui pas d'anniversaire!
Calendrier
Juin 2026
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  

Messen
Veranstaltung
Konzerte
Treffen
Sonstige
Ausstellungen
Geburtstage
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Points
  2. asliyok: 4 432 Points
  3. HarmanYeli: 4 396 Points
  4. KizilZora: 2 048 Points
  5. life23: 1 675 Points
  6. gokkiz: 1 657 Points
  7. BirNefes: 1 048 Points
  8. Erasmus: 984 Points
  9. -Pozan-: 785 Points
  10. Siyahinci: 623 Points
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8900 okuma)
Hatırlarmısın .!
(12030 okuma)
Mektup......
(12875 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12792 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12523 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12821 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(13041 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 1 169 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Tous les logos et les marques présentes sur ce site appartiennent à leurs propriétaires respectifs.
Des détails sur les copyrights et les modules installés peuvent être trouvés Ici.

Vous pouvez syndiquer le contenu de ce site : Flux-RSS/RDF.

Site propulsé par pragmaMx 0.1.11.

Les commentaires, les articles et le contenu sont quand à eux sous la responsabilité de leurs rédacteurs.
© 2004 - 2026 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft