Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Mardi, 06. Mai 2025 22:58   User Online: 58 

Resim
CamguzeliDostluk Resimi 4Manzara -3Manzara -16Manzara -14Sevimli 4Manzara -Sevimli 20Cicek -4Tabiat 2Beyaz kardelenSevimli 17UymuslarBayrak CamiBayrak1Sevimli2Bebek -1Sevimli 5Bayragimiz.Fantazi Resim

Türkiye tanitim - Türkei Vous n'êtes pas connecté

Dernière visite: 6/5/2025 à 20:58

Bas de page
« Sujet précédent  Sujet suivant »
Tri ascendant Tri descendant      print
Auteur: Sujet: BUGÜNLERE NASIL GELDİK..?
Junior Member
Junior Member

Inscrit(e) le: 6/5/2008
Statut: Déconnecté(e)
Genre: homme
red_folder.gif Posté le 26/3/2009 à 17:13  
SUSURLUK
Ramazan NARİN
xsusurlukx@hotmail.com

BUGÜNLERE NASIL GELDİK..?
En alta aldığım yazıyı lütfen okuyun ve okutun…

TÜRK için son bağımsız Milliyetçi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Başbuğ ATATÜRK tarafından kuruluşunun üzerinden 85 yıl geçmiş. Genç bir Cumhuriyetiz. Devletimizin kuruluş felsefesi içinde etniside yok ama, Osmanlının TÜRK adını kullanmamasına tepki olarak TÜRK var.

TÜRK, tarihe baktığımızda bir milletin adıdır. Dünya coğrafyasında 57 devlet, 16 imparatorluk kurmuş yüce bir milletin adıdır TÜRK. GÖKTÜRK Devletinden sonra TÜRK adını vatan adı yapmış ikinci devletimizdir TÜRKİYE ve sınırları Misak-ı Millidir. Ve bu sınırlar da bize, Başbuğ ATATÜRK’ün vasiyetidir.

Türkiye, 12-EYLÜL-1980 tarihinden itibaren dış güçlerin varyasyonları ile kimliğini tartışmaya açmıştır. Tartışmanın sonucu olarak ta ; Başbakanımız AKP Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN sayesinde, Misak-ı Milli sınırları içinde 36 etnik gurup veya halk olduğumuz iddiası yüce Türk Milletinin gündemine sokulmuştur. Bu sözler, bir fitilin ateşlenmesinden, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin üniter yapısının temeline, dinamit konulmasından başka bir şey değildir.

TIKLAYIN… http://www.facebook.com/group.php?gid=58750756366

PKK ya ait İhanet siteleri vatansever Türk gençleri tarafından HACKLENEN bir sitenin çökertilmesine karşı, SİTENİN sahiplerinden bir hainin KUSMUĞU..!

İşte o kusmuk dinamitlerden birisi, cüretkar bir bomba internette dolaşıyor şimdi. Dehşet veren bir yazı. Ama kimse şaşırmasın, bugünlere boşuna gelmedik ve bekliyoruz böyle söylemleri… Yazı gerçekten DİNAMİT gibi, ya birileri kaşıyor veya kaşınıyor. Yazarının iletişim bilgisi E-posta: BE SEROK JİYAN NABE.

Daha önceki bir yazımda yazmıştım. Cumhuriyet kurulurken, Anadolunun 10 milyon nüfusunun içinde Kürtler kendini 800.000 kişi diye ifade etmekteydiler. Aradan 85 yıl geçmiş, biz tek eş BİR veya İKİ çocukla üremeye devam ederken onlar, çok eş ve onlarca çocukla üremişler. Entelektüel Kürtler henüz nüfuslarını 25 milyon olarak ifade ediyor hala. Ama fanatik Kürtçüler aşağıda yazıda gördüğünüz gibi 30 milyon olarak ifade ediyor, 36 guruba atfen de, TÜRK diye bir ırkın olmadığını, kalmadığını savunabiliyorlar. Bunun kabahatlisi kim ? Kürtçüler ÇANAKKALE’de biz de öldük, o yüzden bu vatan bizimdir gibi sözlerde söylüyor veya bizimkilerde bunu teyit eden sözleri söylüyorlar. Benim yaptığım araştırmalarda ilginç bir sonuca ulaştım. Aksini iddia eden olursa dinlerim. 250.000 şehit verdiğimiz Çanakkale savaşlarında, Osmanlı askeri kimliğiyle şehit düşen KÜRT sayısı sadece 600’dür. Bugünlere nasıl geldik’in yorumunu kamuoyuna bırakıyorum.

Bu yazıyı okurken irkildim ama şaşırmadım. Çünkü daha fazlasını bekliyorum. Entelektüel Kürtler, Türkiye Cumhuriyetinin imkanları ile yani sizin benim vergilerimle KÜRTÇE TV kanallarını kurdular, yetmedi diğer bütün kanalları dolaşarak bilhassa yandaş medyada hergün yeni isteklerini dillendiriyorlar. Dillendirdikleri talepleri arasında katil APO’nun affı da var, dağdaki katillerinin de. Af yetmiyor ; tanınmamak için, bir TÜRK’ün, bir şehit ailesinin gazabına uğramamak için yeni nüfus kağıtlarını da istiyorlar. Devletten iş te, para da…Ev de, buzdolabı ve çamaşır makinesi de… Utanmasalar birer de, pardon 4 er tane de hanım isteyecekler…Neden mi? Diyorlar ki akıllarınca, bu devletin bütçesi de bizim, toprağı da. Türkler bizi sömürdü şimdi onlar dilenci ve MARABA olacaklar, biz ise AĞA. Bunları ve ötesini her gün basın ve yayın organlarında, meydanlarda her gün kusuyorlar.

KÜRT sorunu var mış ta, onların kültürel hakları varmış ta, eeee ekonomik hakları da var, (gerçi yeşil kart Biz ne yapıyoruz ? Şu anda seyirciyiz ve onların oyunlarına geliyoruz hep. Dikkat edin, bütün siyasetçi ve bürokratlarımız KÜRT kelimesini telaffuz ederken, özür diler gibi KÜRT KARDEŞLERİMİZ diye bahsediyor. Ama bir tek KÜRT çıkıp ta, TÜRK kardeşlerimiz falan demiyor. ve korucu maaşları ile, fak-uuups fon la, BEDAVA elektrikle, suyla, vergisiz yaşamla 30 yıldır devletten zaten alıyorlar. Tunceli pilot bölge, şimdi tam otomatik çamaşır ve bulaşık makinelerini almaya geldi sıra. Plazmaları yolda…;), siyasal haklarını da DTP ile verdik nasılsa… Mecliste temsil hakkı da kazandılar. Şimdi AB’nin yolu Diyarbakır’ dan geçer, Kürt realitesini tanıyorum gibi ihanet kelamlarını edenlerin, binlerce şehidin kanlarını ellerinde taşıyan bu adamların bu kadar cüret kazanmalarına müsaade edenlerin, çıkıp hesap verme günleri geliyor. Ve gelmeli…

AKP Milletvekili Cemal ÖZTAYLAN’ın son incilerini hepimiz, biliyoruz. Bize yeni bir yol öğretti. Şehitlere saygı ve borç ödemenin şekli olarak ağabeylerini kardeşlerini siyasette mevkiilendirmek ve onların oylarını almak. Vermek istediği mesaj belli biz AKP olarak şehitlerimize sahip çıkıyoruz. Başka partiler bunu yapmıyor ya…? Sayın ÖZTAYLAN, bir şehit abisini Belediye Meclis Üye adayı yaptım demekle, sağ kalanları HAYVAN diye nitelendirmekle o şehitler yerinde rahat uyumaz. Sen bence, şehitler için kalanların ne yapması gerektiği hakkında bir ilmi ve dini fetva al. Hey gidi günler hey ! Eğer o şehide ve tüm şehitlerimize karşı gerçekten kendinizi borçlu ve minnetkar hissediyorsanız, işte Halep-işte arşın…! Gelin, şehitlere borcunuzu ödeyin. Delikanlılık mı yapmak istiyorsunuz, kesin METİN TEKİNER ve şürekası kürdün TV konuşmalarını ve maaşlarını, kesin BE SEROK JİYAN NABE ve gibilerinin sesini, sizi alnınızdan öpeyim. Bunu kimse yapamaz çünkü o zat Başbakanın DANIŞMANI ve ordan da maş alıyordur. Yapamıyorsanız…Gerisi palavra….

Bugünlere nasıl geldiğimizi, getirildiğimizi birilerinin görmesi ve bilmesi lazım.

Yazıyı olduğu gibi aynen yayınlıyorum, özür dileyerek !
“ Bu Grup (bu grup diye kast ettiği PKK sitesidir) Kürt Halkı ve de Sayın ABDULLAH ÖCALAN üzerindeki tecrit, imha ve inkar politikalarına karşı misilleme olarak vurulmuştur.!!! Sanmayın ki Güney Kürdistan’a Yapılan Saldırıların Hesabi sorulmayacak ! Geliyoruz Hesabını sormaya.

Tamda nazi ve hitlerden sonra insanın hatalı şimik bir ürün olduğu düşüncesi unutulmaya yakınken... türk hatalı bozuk bir üründür bunun en basit örneği dünyada hiç dostunun olmamasıdır, haindir ancak arkadan vurabilir önden vuracak cesareti asla olmaz işte o yüzden türkün türke başka dostu yoktur dünya tarihindede olmamıştır, türk denilen sözde millet kendi varlığını Kürd halkını inkarında ıspatlamak istemektedir, aslında türk müslümandır deyimi yerinde olmayan bir deyimdir çünkü türkler müslüman değildirler dinleri de yoktur, aslında türk diye bir şey yoktur baskı ile soykırımlarla işkence ile halk bastırılarak türkün var olduğu zorla halka kabul etirilmiştir, sözde türkiye denilen coğrafyada 30 milyon KÜRD, 5 milyon arap ve yaklaşık 25 milyon diğer azınlıklar vardır geriye kalanlar ise moğol çingeleri, yörükleridir, bu yörükler 1800'li yıllarda geçimini fuhuş ile yapmaktaydılar yani aslında şu teori gerçektir "balkan ülkelerindeki fuhuşta eski türk atalarından kalmadır". türk denilen aşiretler kirli kokularından ve samırsak kokusundan avrupalılar tarafından tanınmaktalar, türkler dünyada hiç bir halk tarafından olumlu bir şekilde görünmemekteler kötü bir reputasyonları vardır. küfür ve yalan türkün kanında vardır bütün türkler küfür söyler yalan ise bir türkün asla vazgeçemeyeceği bir alışkanlıkır bunun en iyi örneği ise türk basınıdır, bir türkü 1 kilometreden tanımak mümkündür kendisini mutlaka beli eder yani sivilizasyon ve uygarlaşmadaki yerlerini asla alamamışlardır. hata bu konuda bazı bilim adamları şempanzenin türklerden daha çok insanlık alemine uyum sağladıklarını açıklamaktadırlar.Ey kendini dünyaya bedel sanan mahluklar Ey kendi kanındaki kanın asil ve özel olduğunu düşünen zavalılar Ey çaresizlikten sağa sola saldıran kuduz it Ey 2 gramlık beyninizin yüzünden günde trafik kazasında 50 ölen insan kılıklı nesneler Ey sarhoşken anesiyle yatan yüce millet Ey iki bardak alkol aldıktan sonra dünyayı fetheden çakal ordusu

SİZ KİM OLUYORSUNUZDA KÜRDÜ YOK ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ, AKITIĞINIZ KANLARDA BOĞULACAKSINIZ!

Kürt Halkına ve Onun önderi olan Sayın ABDULLAH ÖCALAN'na Düşmanca yaklaşan siz faşistleri uyarıyoruz.Nerde olursanız olun ister Sanalda ister Real yaşamda elimiz her zaman ensenizde ! “

Birilerinin aklına başlarına devşirmelerine, umarım yardımcı olur.

Member

KizilZora
Inscrit(e) le: 9/10/2007
Genre: femme
red_folder.gif Posté le 26/3/2009 à 17:50  

Citation:
Başbuğ ATATÜRK

Bu Sözcük hic olmuyor sayin Nogayturk,Nezaketen M.Kemal Atatürk Sesini cikramamistir lakin sizlere bakiyorum israr ile bu sözü yapistiriyorusnuz...Buda beni rahatsiz ediyor,

Citation:
Aradan 85 yıl geçmiş, biz tek eş BİR veya İKİ çocukla üremeye devam ederken onlar, çok eş ve onlarca çocukla üremişler.

Bir cok türk Ailesinde cok eslilk ve cok cocuk varidir yani kürtler diye bunu siniflandirmayiz...

Citation:
BUGÜNLERE NASIL GELDİK..?

Cok yazmayacam nasilmi gelindi gecmise bir bakmak lazim derim....
Voir préférences Chercher tous les messages de cet utilisateur Réponse 1
Invité

Invité
red_folder.gif Posté le 27/3/2009 à 06:40  
Sevgili NOGAYTURK fikrinize saygı duyuyorum.

Gerçekten bu güne nasıl geldik?

Asırlar boyunca şanlı tarihimizin şehit kanları ile yazıldığı topraklarımızda her zaman hain ve sinsice planlar yapılmıştır. Bilinmelidir ki Türkü, Kürdü, Alevisi Sünnisi ile bu ülkeyi kuran, birlik ve beraberlik destanı yazan vatandaşlarımız, bu gün de aynı destanı yazmaya muktedirdir. İnanıyorum ki birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklardır.

Sevgili NOGAYTURK birde aşağıdaki iletilerim hakkındaki görüşlerinizi merak ettim...

AKP’yi düştüğü kapatma çukurundan çıkarmak için formül üstüne formül geliştiren, Abdullah Gül’ü Çankaya’ya çıkaran Devlet Bahçeli ve MHP, son olarak parti kapatmada kesinleşmiş mahkeme kararı arayan teklifin arkasında durduklarını söyledi.

Acaba dokunulmazlık sebebiyle yargılanamayan milletvekilleri hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı olabilir mi?

AKP’nin tek başına geçirmek istediği yasalarda zorlanırken AKP’nin gücünün yetmediği yerlerde MHP ve Devlet Bahçeli devreye girmiyor mu?

Sonrada aynı kesim sinsi bir milliyetçilik kisvesine bürünmüyorlar mı?

Biz yıllardır aynı cephede savaşmış, kız alıp vermiş ve birbirimizin namus bekçiliğini yapmışız. 3-5 çapucunun sözleri ile bu devlet yıkılırmı zannediyorsunuz.

[Edité le 27/3/2009 à 13:20 par Bence68]
Réponse 2
Invité

Invité
red_folder.gif Posté le 27/3/2009 à 06:46  
Türkiye Cumhuriyetinin sembolü olsun gökkuşağı

Yedi renk, içimizdeki yedi ayrı heyecan olsun.

Yedi renk, yedi değişik mizaç olsun toplumumuzda.

Yedi renk, diyelim ki türk olsun, kürt olsun, acem olsun, arap olsun, boşnak olsun, laz olsun, ermeni olsun.

Güzel bir ülke düşlüyorum.
İnsan haklarında önder bir ülke.
Demokrasinin ödünsüz sürdürüldüğü bir ülke.
Bütün farklılıklarını zenginliği yapmış, sorunlarını aşmış, kardeşliğin, sevginin saygının doruğunda bir ülke.
Bütün kamplaşmaları, birlik ve beraberliğini bozan, düşmanlıkları reddeden bir ülke.
Ormanların kuşlara kuşların ağaçlara ağaçların dağlara dağların ırmaklara şafakla merhaba dediği bir ülke.
Merhabayı sabahın serinliğinde ciğerlerine dolduran ve o sevgiyi sevince ve coşkuya dönüştüren bir ülke.
Hopa’dan el ele tutuşup, bütün sahillerine, topraklarına Anadolu insanının sıcaklığını taşıyan bir ülke.
Kendi ülkesinde sömürüyü kaldırmış, dünyanın neresinde sömürü var ise ona karşı duran bir ülke. Kula kulluğu kaldırmış bir ülke.
Nerde bir hüzün varsa, bunu sevince dönüştürmek için yüreklerin koştuğu bir ülke.
Erdem doğruluk dürüstlük gibi yüksek değerleri taşına kayasına işlemiş bir ülke.
Yalanın, dolanın ve aldatmanın kişiliklerden silindiği bir ülke.
Daha doğruya, daha güzele, daha iyiye ulaşmak için alın teri dökülen bir ülke.
Bir başkasına yapılan haksızlığı kendi yüreğinde hissetmiş ve buna karşı duran insanların çoğaldığı bir ülke.
Düşünce özgürlüğünü varlığının temel bilinci saymış bir ülke.
Adaleti kutsal kılmış, taparcasına bağlı, adaletin çiğnendiği yerde yetmiş üç milyonun tek yumruk olarak karşı durduğu bir ülke.
Çocuklarına bayramı armağan etmiş bir ülkede, bu bayramı üç yüz altmış beş gün yaşatan bir ülke.
Din dil ırk ayrımı gözetmeksizin insanın Kabe olarak görüldüğü bir ülke.
Çevresindeki, dünyanın diğer ülkelerinde yaşayan insanların, bakın siz ülkemizde böyle uygulamalar uyguluyorsunuz ama Türkiye’den örnek alın diyeceklerini özlediğim bir ülke.
Kirlenmiş, kirletilmiş dünyada kuşların ülkemin temiz havasında ve gökyüzünde uçmak istediği, göçmen kuşların terk etmek istemediği bir ülke.
Sınırlarımızı, ben böyle özgür bir ülkede yaşamak istiyorum diye insanların zorladıkları bir ülke.
İnsanı ve yurttaşı en yüksek varlık yapmış, kendisini ayrıcalıklı kılmış yöneticilerinden kurtarmış bir ülke.
Bilimden beslenen, aydınlığı egemen kılmış bir ülke.
Eleştiriyi ve soru sormayı yasaklamamış bir ülke.
Her mahallesinde, köyünde, bucağında kasabasında yirmi dört saat açık kütüphaneleri bulunan bir ülke.
Hırsızlığı, yolsuzluğu, rüşveti sözlüklerinden çıkartmış bir ülke.
Abartayım mı biraz, bebelerin doğarken güldüğü bir ülke.
Duvarların kaldırıldığı, dogmaların yıkıldığı bir ülke.
Hak etmiyor muyuz sizce.
Réponse 3
Junior Member
Junior Member

Inscrit(e) le: 4/1/2008
red_folder.gif Posté le 27/3/2009 à 11:32  
Turkum kurdum arabim cerkezim lazim
anliyacagin sevgili NOGAYTURK sonucta insaniz sizin yaptiginiz paylasim sadece insanlari birbirinden uzaklastirici dusunyorum
birlik beraberlik varken neden buna ihtiyac duyyorsunuz unutmayinki siz benden fazla turk degilsiniz ?turklugumden gurur duyyorum ama lakin tuklugumuzden utanacak duruma getirenler utansin derim
tahminim bunlar yeterli diyorum
Voir préférences Chercher tous les messages de cet utilisateur Réponse 4
Junior Member
Junior Member

Inscrit(e) le: 6/5/2008
red_folder.gif Posté le 27/3/2009 à 21:36  
arkadaşlar,
ben bir tespit yaptım, sizin dünya görüşlerinizi değiştirmek gibi bir amacım yok.

Beni SALT MHP li görmenize üzüldüm. Kaldıki yılbaşında, SİZİNDE TAHMİN EDEBİLECEĞİNİZ NEDENLERLE, 35 YILLIK PARTİM OLAN MHP den istifa ettim.

Bu seçimde BBP nin İLGENEL adayı olarak, BBP ne oy pusulasında yer açılmasını sağlamıştım ki, elim bir kaza veya suikast sonucu genel başkanımı kaybettim.

MOZAİK, GÖKKUŞAĞI, TÜRK-KÜRT-LAZ-ÇERKES diye yapılan tanımlamalar bana göre emperyalizme hizmet eden tanımlamalardır. Türkiye, TÜRK'tür ve TÜRK'ün Devletidir.

Sizden ricam Diyarbakır veya güneydoğudaki veya başka yerlerdeki DTP seçmenlerini, bakın militanlarını demedim seçmenlerini bi dinleyin...
Diyorlar ki, bizim ekonomiyle parayla işimiz yok. Bizim özgürlük istiyoruz???

Doğru da söylüyorlar, anlamayan mankafalara atfolunur.

Ben ve benim gibi düşünenler ise, 36 etnik grup veya 7 gökkuşağı veya federatif bir mozaiki anadoluya kurdurmamaya yemin etmişiz ve baş koymuşuz. Lütfen, anlamaya çalışın.

Tahammül sınırlarımız zorlanıyor gelişmelerde...

TÜRKİYE TÜRK'TÜR ve TÜRK KALACAKTIR... kimse kusura bakmasın.

Junior Member

-Pozan-
Inscrit(e) le: 23/7/2008
red_folder.gif Posté le 28/3/2009 à 16:30  
Büyük Birlik Partisi partinizin adi,Sizce bu baslikta birlik sözü sadace Türk olan kisilerimi kast ediyor?

Citation:
MOZAİK, GÖKKUŞAĞI, TÜRK-KÜRT-LAZ-ÇERKES diye yapılan tanımlamalar bana göre emperyalizme hizmet eden tanımlamalardır. Türkiye, TÜRK'tür ve TÜRK'ün Devletidir.

Türkiye Türk"tür sözüne nekdar inaniyorusnuz.Türkiye Moazik bir gök kusagidir.Partinizde galiba bunu düsünmüski (Birlik ) sözünü almis icerlige...Sizler kabul etmek zorundasiniz bu ülkede Kütü.Lazi ,Cerkezi,Alevsi,Sunisi,vs vs vs vs ile var olab bir toplmudur.

Bölücülük nellere mal oldu görüyor ve yasiyoruz hice saymak ile olmaz olamaz

Citation:
TÜRKİYE TÜRK'TÜR ve TÜRK KALACAKTIR... kimse kusura bakmasın.

En bsata insana insan olrak bakin derim sizlerde kusura bakmayin....

Haut de page

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,030 secondes - 30 queries
Connexion

Pseudo:

Mot de passe:

Sprache
Sélectionnez la langue de l'interface:

Allemand Anglais Français Turc
Happy Birthday

Aujourd'hui pas d'anniversaire!
Calendrier
Mai 2025
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Messen
Veranstaltung
Konzerte
Treffen
Sonstige
Ausstellungen
Geburtstage
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Points
  2. asliyok: 4 432 Points
  3. HarmanYeli: 4 396 Points
  4. KizilZora: 2 048 Points
  5. life23: 1 675 Points
  6. gokkiz: 1 657 Points
  7. BirNefes: 1 048 Points
  8. Erasmus: 984 Points
  9. -Pozan-: 785 Points
  10. Siyahinci: 623 Points
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8316 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11430 okuma)
Mektup......
(12257 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12236 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11960 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12220 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12404 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 1 020 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Tous les logos et les marques présentes sur ce site appartiennent à leurs propriétaires respectifs.
Des détails sur les copyrights et les modules installés peuvent être trouvés Ici.

Vous pouvez syndiquer le contenu de ce site : Flux-RSS/RDF.

Site propulsé par pragmaMx 0.1.11.

Les commentaires, les articles et le contenu sont quand à eux sous la responsabilité de leurs rédacteurs.
© 2004 - 2025 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft