Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Salı, 06. Mayıs 2025 23:37   User Online: 87 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Tabiat 9Manzara -16Kirmizigulkopek-resimleri4.jpgSevimli 14Dostluk 5Tabiat 1Sevimli 12Tatli HanimlarAsterGecesefasiTatliManzara -5Manzara -Sevimli 3Fantazi Resim 9PembesakayikCok  Sirinler.Karanfil -1Manzara -14

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Türkiye tanitim - Türkei Sisteme girmen gerek

En son aktif olan: 6/5/2025 Saat 20:37

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: TÜRKİYE SAVAŞIYOR, İDAM NEREDE ?
Junior Member
Junior Member

Cevaplar: 51
kayıt olmuş: 6/5/2008
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 28/7/2008 Saat 22:29  
SUSURLUK
Ramazan NARİN
xsusurlukx@hotmail.com

TÜRKİYE SAVAŞIYOR, İDAM NEREDE ?

Önceden sık kullandığımız bir deyim vardı. “ DEVLETİN TEMELİNE DİNAMİT Mİ KOYDUK ? ” Evet, dün, bugün veya yarın… Devletin temeline dinamit koyanlar var ve bu gidişle bu koymalar devam edecek. Ülkemizin her yerinde kan ve gözyaşı, sel olmuş geliyor üstümüze. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, gerek Kuzey Irakta gerekse Güneydoğuda alabildiğine savaşıyor. Bu vahşeti, bu dehşeti sona erdirmek, terörün belini kırmak için. Ama can derdine düşen teröristlerse, büyük bir cüret ile askeri birliklerimize, karakollarımıza dahi saldırarak, taciz ederek güya cevap veriyorlar. Yetmiyor, İstanbul’un Güngören’inde, masum insanların yürüdüğü bir caddede bombalarını patlatarak, suçsuz ve günahsız onlarca insanımızın ölmesine, yüzlerce insanımızın yaralanmasına sebebiyet verebiliyorlar. CÜRETLE…!

Ben vatandaşım. Bu ülkenin birliği beraberliği ve üniter yapımızın bozulmasına, Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Cumhuriyetine halel gelmesine karşıyım. Resmi ideolojiyi savunuyorsun diyor bazıları. Ama keşke resmi olsa diyorum ben de, savunduklarım gerçekten resmi ideoloji olsa..! Ne bekliyorum peki ? Daha dün, daha evvelsi gün Güneydoğudan civan mert 20 yaşındaki evlatlarımızın, şehitlerimizin karşılamasını yapmıştık, yetmedi bugün İstanbul’ da hiç suçu günahı olmayan yüzlerce insanımızın, acısını yaşıyoruz.

Ben ; varsa DEVLETİMİN, varsa DEVLET YETKİLERİNİN, varsa CUMHURİYET Bekçilerinin, varsa HÜKÜMETİMİN ve varsa tüm siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşu denilen Sorozdan beslenmeyen milli teşkilatlarımızın, hep beraber bu teröre karşı demokratik ne varsa, yapmalarını bekliyorum/dum. Heyecanla bekliyorum. İstanbul’ daki bombaların verdiği infial ile bazı TV kanallarımız vur patlasın, çal oynasın a devam ederken, bazı BASININ hassasiyetlerini görüyorum ama, DEVLETİMİN HASSASİYETİ ? Onu göremiyorum. Kükreyen bir ses duyamıyorum yani.

Olayın üzerinden saatler geçtikten sonra; Önce Cumhurbaşkanımız ve Meclis Başkanımızın demeçleri düşüyor basına. Alıp inceliyorum. “ Üzülmüşler, Tel’in etmişler, lanetlemişler, terörün amacına ulaşamayacağını vurgulamışlar, temenni etmişler, rahmet ve şifa dilemişler…? “ özeti bu. Bence çok yazık. Çünkü bu demeçler, beklediğimiz demeçler değil.

Devletin CAYDIRICI bir söylemini duydunuz mu sahi ? Veya ; "bak can almaya devam ederseniz sizi ABileriniz bile kurtaramaz !" diyen birini ? Hani nerde bir yiğit çıkıp ta; " akıttığınız kanda sizi boğacağız, doğduğunuza ve yaptığınıza bin defa pişman edeceğiz…." gb. bir demeç yok. Böylesi demeci sadece, Cumhurbaşkanı ve Başbakan, Meclis Başkanından değil, tüm siyasi partilerimizin (DTP hariç,) yöneticilerinden neden duyamıyoruz ? Bu olaylar, az buz olaylar mı ? Toplumda infial yok mu sanıyorsunuz ? Yahu adamlar öylesine gemi azıya aldılar ki ; karakollarımıza, askeri birliklerimize dahi saldırıp ateş açabiliyorlar ve kaçıyorlar, açıkça devletimizle ve milletimizle SAVAŞIYORLAR. Onların deyimiyle gerilla savaşını, kahpe savaşlarını pekala yürütüyorlar. Ben kendi ülkemde, kendisini korumaya çalışan bir askeri birlik, bir karakol tahayyül edemiyordum, şimdi yaşıyorum..!

TERÖR veya SAVAŞ. Caydırırsanız karşı tarafı, keserseniz mamalarını, gözünü korkutursanız, oyarsanız biter beyler. Yoksa, hem sırtlarını sıvazlar, hem de destek verirseniz kusura bakmayın… BİTMEZ BU SAVAŞ, BİTMEZ BU KAHPELİKLER..!

Biteceği yönünde, bir ses te duyamıyoruz zahir.

Aslında yaşadıklarımızın adını TERÖR koymak ta, olayları hafife almak gibi bir şey. Çünkü bu olayların adı, terör olamaz. Literatürde yok böyle bir terör. Bunun adı SAVAŞTIR, SAVAŞ beyler… İDAMI kaldırdığımız Yasada, savaş tehdidi durumunda dahi uygulamayacağız demişsek te… Savaşın gereklerine göre, hareket etmemiz gerekir. Ne günahı var bu Mehmetçiklerimizin (son şehitlerimizin adları da Mehmetmiş) ne günahı var yolda yürüyen vatandaşlarımızın. Kim koruyacak bu vatandaşlarımızı ? Emniyet güçlerimizin ne eksiği var ? Çete diye herkesin telefonunu dinliyorsunuz da, neden bu teröristlerin telefonlarını dinlemiyorsunuz ? İlla olaydan sonra ambülans göndermek ve şerit çekmek midir devlet olmak ? Yoksa, günün icabı bahabında kıytırıktan bir kınama mıdır ?

Yahu bunlar devletin, yahu bunlar milletin temeline DİNAMİT döşüyorlar, mayın döşüyorlar, bomba döşüyorlar ve temelimizi sarsıyorlar… Milletimize, bir korku ve teslimiyet havasını vermek istiyorlar. Neredeyse, " yahu alın gidin KÜRDİSTANINIZI, bölün ülkemizi " mi diyeceğiz. Var mı böyle bir şey ?

SORUMLULARI KİM ;

Bombaları atan, mayınları döşeyen 3-5 it değildir sorumlu. Onlara bu cüreti verenlerdir önce. Arkalarındaki iç ve dış güçlerdir. CÜRET dedim de, bu cüretkarlıklarının artması neden diye düşünürken; İDAM CEZALARINI kaldıran meclisimiz aklıma geldi. Hatta, Güngörendeki olay yerinde bazı vatandaşlarımızda bu konuyu dile getirmek istediler ama, televizyonların çok bilmiş muhabirleri, şimdi bunun sırası değil falan deyip geçiştirdiler. Vatandaşın ağzınra tıktılar sözünü yani. Bana göre tam da sırası...

İDAMI KİM KALDIRDI ? Ve İDAM CEZASI KONMALI !

TBMM tutanakları;
AKP grubu adına Bülent ARINÇ: <Ölüm cezasının kaldırılması konusu geldiğimiz noktada, bir zaruret ifade etmektedir. 1 Ağustos 2002 >

AKP grubu adına Mehmet Ali ŞAHİN: <Ölüm cezasının kaldırılmasını Parti olarak, Grup olarak biz de istiyoruz. 1 Ağustos 2002>

AKP grubu adına Dengir Mir Mehmet FIRAT: <Asamadınız; bundan sonra da asamayacaksınız. 2 Ağustos 2002>

Kanuna geçilmesi için kabul oyu veren milletvekillerinin partileri :
“GÖKKUŞAĞI KOALİSYONU”
AKP : 41 Evet
ANAP: 76 Evet
DSP : 55 Evet
DYP : 65 Evet
SP : 22 Evet
YTP : 50 Evet
BAĞ. VE DİĞER: 11 Evet

320 kişi; İDAMIN KALDIRILMASINA SÖZ VERDİLER ! İDAMI KALDIRDILAR ! AB’ilerinden TEŞEKKÜR ALDILAR !

Sizleri, isim isim biliyoruz beyler ve unutmayacağız asla. Bugün yaşadığımız terör olaylarının, savaş sahnelerinin asıl sebebi CÜRETTİR. Bu cürette, İDAMI kaldıranlar tarafından verilmiştir. Yani GÜNGÖRENDEKİ katil kim derseniz bana veya katillerin destekçisi. Ben ; İDAMI kaldıranlar derim önce. APO itini yaşatabilmek adına, AB uyum paketine uyabilmek adına, idamı kaldırdınız Ve teröre cüret, teröre cesaret verdiniz. Hatta Türk Ordusuyla savaşmaya, Türk Milletiyle savaşmaya cesaret verdiniz. Şimdi biri bana söylesin Allah aşkına. Hangi caydırıcı önlem var yasalarımızda veya devlet nezdinde ? Dikkat edin ; Bizi can vermeye, alıştırıyorlar adeta. Veya hangi terörist acaba cezaevinde yatmaktan korkmuşta, vazgeçmiş adam öldürmekten ? Yok böyle bir şey, yok böyle bir şey beyler. Caydırmayı bırakın teşvik var, teşvik…

Ben vatandaş olarak haykırıyorum. MECLİSTEKİ BEYLER ; MİLLİ İRADE BİZİZ, YASAMA BİZİZ, YÜRÜTME BİZİZ DİYEN BEYLER... DERHAL İDAM CEZASINI YASALARIMIZA TEKRAR KOYUN VE ASIN BUNLARI. EN BAŞTA APOYU, YANINA GERİLLALARINI, İŞBİRLİKÇİLERİNİ KOYUP, ÖYLE ASIN. Asın ki, bakın terör ertesi günü bitiyor mu ? Bitmiyor mu ? Ha, asmayacaksınız…Ha idamı koymayacaksınız…Gidin o zaman beyler, gidin. Evinize gidin.

Ve bunun için de öncelikle meydanlarda İP ATAN GENEL BAŞKAN ünvanı bulunan benim de üye olduğum partimin genel başkanı Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ ve MHP gurubundan, İDAM cezasının yeniden konması teklifinin meclis başkanlığına vermesini istiyorum. CHP’den de destek istiyorum. Ben değil, bu millet istiyor.

AKP’den bir şey istemiyorum... Kapatılabilineceği için değil, İDAMI KALDIRANLARIN BİR KISMI ZATEN ORDA diye istemiyorum. ASAMADINIZ, BUNDAN SONRA DA ASAMAYACAKSINIZ ! diyen AKP Genel Başkan Yardımcısı DENGİR MİR MEHMET FIRAT orda diye istemiyorum. Keşke böyle bir yasa teklifi önlerine gelse de bu meclisin, ve herkes görse kimin kel, kimin fodul olduğunu. Gizli oy değil açık oy istiyorum hem de. Yani kim, kimin yanında bu millet görmeli, bu millet bilmeli. Tanrı Türk’ü Korusun!

Member

KizilZora
Cevaplar: 107
kayıt olmuş: 9/10/2007
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 29/7/2008 Saat 10:13  
Olan olaylara cogunluk üzücüyüz gönlümüz isterdiki yasamayalim.Ne yaziki yasamya devam ediyoruz.

Alıntı:
Bu ülkenin birliği beraberliği ve üniter yapımızın bozulmasına, Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Cumhuriyetine halel gelmesine karşıyım.

Tepkinizi iyi hos yazmsinizda nezmandir Mustafa Kemal Atatürk Basbug Mustafa Kemal Atatürk laibini almistir? Mal etme duygusunu önce sizin gibi zihiniyetler birakmali.

Bu ülkede beraberlik birlik istedigimiz tek odaktir.Bu da demek deildir Kani kanla yikamak yikmak.

Alıntı:
Olayın üzerinden saatler geçtikten sonra; Önce Cumhurbaşkanımız ve Meclis Başkanımızın demeçleri düşüyor basına. Alıp inceliyorum. “ Üzülmüşler, Tel’in etmişler, lanetlemişler, terörün amacına ulaşamayacağını vurgulamışlar, temenni etmişler, rahmet ve şifa dilemişler…? “ özeti bu. Bence çok yazık. Çünkü bu demeçler, beklediğimiz demeçler değil.

Bu demeci vermeleri gayet normal Devletin basinda olan kisiler ne yaplaiydilar Sizce? onlardami ellerine bir silah bir bomba alip yollarami düseler? Yapmayin lütfen yaptiklari gayet normal bugün bu olayi Mhp de yasasa ayni sekilde demec vercek veya baska bir partti.

Alıntı:
Devletin CAYDIRICI bir söylemini duydunuz mu sahi ? Veya ; "bak can almaya devam ederseniz sizi ABileriniz bile kurtaramaz !" diyen birini ? Hani nerde bir yiğit çıkıp ta; " akıttığınız kanda sizi boğacağız, doğduğunuza ve yaptığınıza bin defa pişman edeceğiz…." gb. bir demeç yok.

Bu sözünüzüde olaylara nekadar cocukca baktiginizi görüyorum Devlet yönetmek bu ise bosa onlar orda ozman bu gibi zihiniyetle hic bir ülke Yönetilmez bugibi cocuksu demecleri vercek ise TÜRKIYE olamaz.

Idama gelince idami baska yönlerden kalkamsini istemezdim.Lakin siyasi suclularinda idam edilmesinde karsiymdir.Buda benim düsüncem.

Sorun Halk olarak Devlet olrak Hepimizin Sorunu cocukca yazilimlarla söyle yapilmali böyle yapilmali ozman neden genciligin okumasina önem veriyoruz.Birakalim maganda olmak icin okula gitmelerine gerek yok.

sizin yazdiklarinizda sirf Maganda var Sayin Nogay.
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 1
Junior Member
Junior Member

red_folder.gif Yazılış Tarihi: 29/7/2008 Saat 11:12  
ATATÜRK, BAŞBUĞDUR,

Bunu bilmeyen senin gibi mankurtlardır.

BAŞBUĞ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Ve
DÜNYA TÜRK OLACAK !
Ben, her şeyden önce TÜRK Milliyetçisiyim. Böyle doğdum ve böyle öleceğim. Dünya TÜRK Birliğinin, 7 Devletin TEK MİLLET olmasının günün birinde gerçek olacağına nasıl inancım varsa, ben görmesem bile Dünyanın TÜRK olacağına da, aynı şekilde inancım vardır. İnançlarımın, bazılarına ütopik gelmesi ve inandırıcı gelmemesi umurumda değildir. Herkesin inandığına inanmak gibi de, bir zorunluluğum yoktur.

BAŞBUĞ ; Türklerin bilinen 7.000 yıllık tarihlerinde, kullanılan bir sıfattır. Baş, Başkan, Baş Komutan anlamındadır. Mustafa Kemal ATATÜRK için de bu sıfat kullanılmıştır. Atatürk için BOZKURT diyen de, BAŞBUĞ diyende çıkmıştır, Mareşal Fevzi ÇAKMAK, İsmet İNÖNÜ ve Celal BAYAR'ın bile hitaplarında BAŞBUĞ ATATÜRK dedikleri, sabittir. BAŞBUĞ ATATÜRK adıyla ALİ KOÇ imzasında, kitap ta yayınlanmıştır. Cumhuriyetin ilerleyen yıllarında bu sıfat MHP Genel Başkanı, Ülkücü Hareketin lideri Alparslan TÜRKEŞ için de kullanılmıştır, kullanılmaktadır. Bazı sözlükler BAŞBUĞ kelimesini derinlemesine araştırmak yerine, MHP liderlerine, partililer tarafından yakıştırılan zamir demektedirler ki, tamamen yanlıştır. MHP’nin kökü Millet Partisine, CKPM’ye kadar uzanmaktadır ama, bugüne kadar başka bir Genel Başkan için, bu sıfat kullanılmamıştır.

Türkiye'de, hakkında soruşturma başlatılmış bir memur-bürokrat yasalarımıza göre görevinden alınırken, Anayasa Mahkemesinde davalı olmuş ama halen iktidar erkini elinde tutan bir parti tarafından yönetiliyoruz. Hakkında kapatılma davası açılmış bu partimiz, en azından mahkeme sonuçlanıncaya kadar yürütmeden istifa edeyim diyemezken, Meclisteki sayısal çoğunluk, çıkardığı yasalar ve imzaladığı gizli anlaşmalarla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş felsefesini sinsice tahrip ettiği karanlık bir dönem yaşıyoruz. Bu dönemde kendini TÜRK hisseden ve gören herkesin, BAŞBUĞ Atatürk’ü anlamasını isterdim.

Türkçü-Milliyetçi BAŞBUĞ, Mustafa Kemal ATATÜRK Diyor ki ;

- TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR..!

- Ülkeniz sizindir, Türklerindir. Bu ülke, tarihte Türk' tü bugün de Türk’ tür ve sonsuza dek, Türk olarak yaşayacaktır…

- Dünya yüzünde, Türk' ten daha büyük, ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir…

- Hayattaki yegâne üstünlüğüm, Türk doğmaktır ! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki ; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden, bir an feragat etmesin…

- Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu. Bu sahne 7 bin senelik, en aşağı bir Türk beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgârlarıyla sallandı. Beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı. O çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela, korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı onların oğlu oldu. Birgün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir...

- Bir gün, ressamlar Türk' ün simasını kaybederlerse, yıldırımı alsınlar, yapıversinler…

- Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük, Türk olarak dünyaya gelmemdir…

- Hayattaki yegâne üstünlüğüm, Türk doğmaktır..!

- Mensup olduğum Türk milletinin şan ve şerefi varsa, benim de bir ferdi olmak sıfatıyla, şanım ve şerefim vardır…

- Biz doğrudan doğruya milletseveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de, o kadar kuvvetli olur…

- Milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir. Türk milletindenimdiyen insan, her şeyden önce ve kesinlikle Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz…

- Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketiolamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır…

- Biz doğrudan doğruya milletseveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur…

- Türkiye, bir maymun değildir ve hiç bir milleti de taklit etmeyecektir. Türkiye ne Amerikanlaşacak, ne de Batılılaşacaktır; o sadece özleşecektir.

- İstanbul’ da çıkan bir gazeteyi, Kaşgar’ daki Türk’ te anlayacaktır…

- Türk' lerin yaşadıkları her yer, misak-ı milli hudutları içindedir.

- Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.
- Yeryüzünün En Büyük İnsanı : Hz. Muhammed' dir.

- NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...! Başbuğ Atatürk

RUS TURAN yazımda yazmıştım. Rusya’dan gelen Vladimir Jirinovski bile, Türkiye’de sözlerine başlarken; “ NE MUTLU TÜRK’ ÜM DİYENE ! ” diyerek konuşmasına başlamıştı.

Türkiye’deki bir devlet adamının, örneğin bir Cumhurbaşkanının, bir Başbakanın, bir Meclis Başkanının, mahkeme sonucu kararlarını yazarken YÜCE TÜRK MİLLETİ ADINA diye başlayan ve Türk Milleti adına karar veren Anayasa-Danıştay-Yargıtay Mahkemesi Başkanının da, yeri geldiğinde sözlerine başlarken, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ! diye başlamasını öyle arzu ederdim ki, bu sözleri duyan her Türkün duyacağı mutluluğu ben de duyardım.

BAŞBUĞ, kelimesini Mustafa Kemal ATATÜRK için zaman zaman kullandığımdan dolayı, bazen ATATÜRKÇÜ geçinenler tarafından bile eleştiriliyorum, tepki çekiyorum. Oysa, yukarıda sunduklarım sadece bir kesit benim atamdan. Bu ve benzeri yüzlerce sözleri ve fiilleri var benim atamın. 20. yüzyıla damgasını vurmuş ve tüm dünyanın kabul ettiği bir kurucu lider için kullanılmayacaksa bu söz kim için kullanılacak ? Allah gani gani rahmet etsin, cennet mekan yüce lider Mustafa KEMAL bir BAŞBUĞDUR. Türk’ün, Türk Milletinin BAŞBUĞUDUR. Başbuğ, misyonunu yerine getirir.

BEN ve MİLLETİM TANRI' nın KIRBACIYIZ. TANRI YOLDAN ÇIKAN MİLLETLERİ CEZALANDIRMAK İÇİN, BİZİ GÖNDERİR ! (HUN HÜKÜMDARI BAŞBUĞ ATTİLA)

Member

KizilZora
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 29/7/2008 Saat 13:14  
Degisen birsey yok, it ürüyor, Kervan yürüyor.

2 Ağustos 1926 gecesi Türkiye'nin ''Bozkurt'' adlı yolcu gemisi, Fransız ''Lotus'' gemisi ile Ege Denizi'nde çarpışır. Bozkurt gemisi batar ve 8 Türk denizcisi boğularak ölür. Ertesi gün, İstanbul'a gelen Lotus gemisinin kaptanı tutuklanır ve Türk mahkemelerince 80 gün hapis cezasına çarptırılır. Lotus gemisinin kaptanının karşı çıkışları sonucu dava, Lahey Sürekli Adalet Divanı'na intikal eder. Lahey Sürekli Adalet Divanı, 7 Eylül 1927'de, Türkiye'nin hukuka aykırı davranmadığına karar verir. Bu kararla birlikte ''Geminin adı ve Türk milletinin milli simgesi, Türk özgürlük ve bağımsızlığının timsali olmasından ötürü'', Türk heyetine, Atatürk'e verilmek üzere tunçtan bir Bozkurt heykeli armağan edilir. Bu davadan dolayı, dönemin adalet bakanı Mahmut Esat'a, Atatürk tarafından Bozkurt soyadı verilmiştir.

HEYKEL GÖZDEN UZAKLAŞTIRILIYOR
Adı geçen Bozkurt heykeli 1968 yılına değin Anıtkabir'de sergilenmiş, 1968'de Samsun'da Gazi Müzesi'nin açılmasıyla Atatürk'ün birçok özel eşyası ile birlikte Samsun'a yollanmıştır. Bu Bozkurt heykeli 1978 yılına dek Samsun Müzesi'nde sergilenmiş, fakat CHP iktidarının baskıları sonucu (bu baskıda devrin imar ve iskan bakanı Ali Topuz hayli etkin olmuştur) müzenin deposuna atılmıştır. O günden sonra da heykeli bir daha gören olmamıştır.

Kilmler vermis kimler Almis biraz daha Arastirin SAyin Nogay.

Hitap Sekliniz Seviyenizi sergiliyor Sizin gibi Zihniyetler dir cürük Elma gibisiniz.Seviye cercevesinde yazmanizi ikaz ediyorum.
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 3
Junior Member
Junior Member

red_folder.gif Yazılış Tarihi: 29/7/2008 Saat 13:44  
Konumuz BOZKURT Heykeli veya soyadı değil. İyi araştırırsan, Atatürk'ün BAŞBUĞ olduğunu görürsün. Görmeyenler ve itiraz edenler benim için MANKURT'tur o kadar. Bu hitabı haketmediğini düşünüyorsan at gözlüğünü çıkar derim.

Member

KizilZora
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 29/7/2008 Saat 14:05  
Gözüklerinizi cikarin bakin Fark ne bu Resimede?

[tarihinde düzeltildi 30/7/2008 Saat 00:19 Yazar KizilZora]
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 5
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,062 saniye - 25 queries
Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Mayıs 2025
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8316 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11430 okuma)
Mektup......
(12257 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12236 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11960 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12220 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12404 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 1 020 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2025 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft