Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Salı, 06. Mayıs 2025 23:57   User Online: 59 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Fantazi Resim 8Fantazi Resim 4BittiSevimli 4Dostluk Resimi 10Camguzeliadam_ve_guel.jpgDostluk Resimi Sevimli 5Dostluk 7Sevimli 13Dostluk Resimi 7Fantazi Resim 6Bebek -11Karanfil -1Sevimli 10Dostluk 1Dostluk 4Elde FidanSevimli 19

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Türkiye tanitim - Türkei Sisteme girmen gerek

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: ASELSAN ÖLÜMLERİ..?
Junior Member
Junior Member

Cevaplar: 51
kayıt olmuş: 6/5/2008
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 11/5/2008 Saat 09:16  
SUSURLUK
Ramazan NARİN
xsusurlukx@hotmail.com

ASELSAN ÖLÜMLERİ ve NELER OLUYOR ?

ASELSAN, ülkemizin en stratejik kurumlarından birisi. Son yıllarda mensupları üzerinde bir karabuluttur, dolaşıyor. Önceki 3 önemli mühendisinin intihar-ölümleri üzerindeki sır perdesi kalkmamışken, şimdi de 4. olarak önemli bir mühendisleri daha, güya KAZARAN ölüyor.

ÖLÜM Şüpheli…09-Mayıs-2008, Cuma günü ve saat: 10.20. Aselsan Mühendislerinden, savunma projelerinde önemli görevleri bulunan Elektrik ve Yazılım Mühendisi Zafer OLUK, İstanbul 1. Zırhlı Tugay Komutanlığında asteğmen olarak askerliğini yaptığı sırada, çok basit bir Trafo tamiri esnasında elektrik çarpması sonucu hayatını kaybediyor. Zafen OLUK, Fen Lisesi ve ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Fakültesi mezunu, başarılı öğrencilik hayatı olan birisi. Bir Elektrik Mühendisinin, tedbir almadan veya risk alarak elektrik çarpılması sonucu ölebileceğine, ihtimal vermiyorum.

Türkiye gündemini bir süre meşgul eden önceki 3 önemli mühendisin intiharen ölümü, Çanakkale-Gelibolu Trafik kazası (TÜBİTAK'ta güvenlik projeleri ile ulusal kriptoloji araştırmalarında çalışan Ercan Kuruoğlu, Mustafa Aktekin ve Yüzbaşı Yücel Kenter'in şüpheli öldüler:) , Isparta Uçağında hayatını kaybeden çok önemli bilim adamlarımız (Prof. Dr. Engin Arık gibi) ve o uçağın kara kutusunun (milyonda bir ihtimaldir) arızalı çıkması ve uçağın asıl düşüş nedeninin tespit edilememesi ? ve başkaca pek çok önemli bilim insanımızı bir hiç uğruna kaybettiğimiz olaylar, halen hafızamızdadır.

Ben artık bu olayların, Türkiye’nin gelişmesini ve kalkınmasını, projeleriyle milli savunma sanayisini, engellemeye dönük düşmanca tavırlar olduğunu kabul ediyorum. Bir ton TORYUM’ dan, BİR MİLYON TON PETROL üretilebildiğini de kabul ediyorum. Bazı güçler, ülkemizin bazı güçlere sahip olmasını istemiyor yani. Gerçi o güçleri tanıyor biliyoruz. Bilmediğimiz, içimizdeki uzantıları ve işbirlikçileri ve onların faili meçhul yaratma ustalıklarıdır.

Şimdi ben ve benim gibilerin bu olaylara şüpheyle bakması bazılarınca yadırganabilir ve yadırganıyor zaten. Ve yadırgasınlar…Gün gelecek bu karanlıklar mutlaka aydınlanacaktır. Bu tür olayların benim dikkatimi çekmesinin bir nedeni Türk Milliyetçisi ve anti emperyalist olmam ise de, diğer bir nedeni Fen Lisesi mezunu küçük oğlumun daha önce 5 yıl Hacettepe Nükleer Enerji Mühendisliği bölümünde okumuş olması yüzündendir. Oğlum bu bölümü bırakıp, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliğinde okumaktadır hala. Ama benim içimde uktedir, NÜKLEER ENERJİ…

Türkiye’de tek bölümdür Hacettepe Nükleer Müh. Ama gelgelelim, Türkiye’nin Nükleer Enerjiye geçmemesi yönünde sinsice çalışan dış güçler ve işbirlikçileri yüzünden bu bölüm doğru dürüst mezun verememektedir. Öğretim üyelerinin çoğu, öğrencilere “ Niye burdasınız ? Ne işiniz var burada ? Türkiye de Nükleer Enerji mi var? “ diyebilmektedirler. Üniversite yönetimi de bu bölüm için bir laboratuar dahi tesis etmemiştir hala. Kendi özel gayretleri ile okulu bitirebilen nadir mezunlar, eğer TAEK ve TAİK gibi kurumlarda staj yapabilirlerse veya Amerikada yapabilirlerse Türk Nükleer Enerji Mühendisi ünvanını almaktadırlar ama çoğunluğu da o beyin göçü dediğimiz olaydan dolayı yurt dışında kalmaktadırlar. Çünkü, Türkiye’de yıllardır ağızlara pelesenk olmuş bir Nükleer Enerji Santrali kurulması sözü varsa da, bu olay habire bazıları tarafından ya soğutulmakta veya gündemden düşürülmektedir. Ama İRAN, bizden daha akıllı veya zengin olduklari için değil, millici ve cesur oldukları için Amerika gerçeği ve tehdidine rağmen bu yöndeki tesislerini kurmuş ve çok yakında bir nükleer güç olarak bölgedeki yerini almaya hazırlanmaktadır. ???

NÜKLEER, TORYUM, BOR, ASELSAN, TÜRKİYE ATOM ENERJİSİ KURUMU gibi isimleri, iyi izlememiz gerekmektedir. İzlerken, Eşref BİTLİS Paşamızın ölümünü, Çanakkale-Gelibolu yolu üzerindeki 2004 kazasını, Isparta Uçağındaki ölümleri, Aselsandaki 3 Mühendisin şaibeli intiharlarını da iyi değerlendirmemiz gerekmektedir.

Bunları değerlendirirken, sizlere benim için önemli olan bir bilgiyi de aktarmak istiyorum. Bizim kafamızı karıştıran bu ölümler, 2007 yılının Aralık ayında PKK'nın meclisteki uzantısı görünümünde olan DTP Milletvekili Hasip KAPLAN tarafından soru önergesiyle, T.B.M.M.’ne taşınmıştır.? İLGİNÇ değil mi ?

Ya ; ABD karşısında proje hazırlayan ve başarıya ulaşan her TÜRK bilim insanının ölümü nedense şaibeli olabiliyor. Ya da ; ölümü ABD' nin elinden oluyor. İş bu şaibeyi ortadan kaldıracaklar belli. Öncelikle yürütmenin başı ve iktidarım diyen AKP’nin yetkin insanları tatmin edici cevapları kendileri de bulup bu halka verecekler ve stratejik konumda bulunan tüm bilim insanlarımızı her nerede olursa olsun, özel koruma altına alacaklardır.

Yukarı git

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,024 saniye - 18 queries
Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Mayıs 2025
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8316 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11430 okuma)
Mektup......
(12257 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12236 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11960 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12220 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12404 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 1 020 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2025 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft