Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

  Tuesday, 24. June 2025 08:19   User Online: 67 

Resim
Sevimli 6SarikardelenlerAsterZambakDostluk 4EllerDostluk Resimi kopek-resimleri4.jpgGaillardiaFantazi Resim 9TutukluDostluk Resimi 1Tabiat 3Beyaz kardelenDostluk 3Tabiat 4CamguzeliBeyaz karanfilDostluk Resimi 9Tabiat 1

Türkiye tanitim - Türkei You are not logged in

Last active: 24/6/2025 at 07:18

Go Down
« Previous  Next »
Ascending sort Descending sorting      print
Author: Subject: Mutfagi
Member
Member

Rojin
Posts: 174
Registered: 11/9/2006
Status: Offline
Gender: female
red_folder.gif posted on 18/2/2008 at 23:01  
YÖRESEL YEMEKLERİMİZDEN BAZILARININ YAPILIŞI

SULU PİLAV: Gerekli malzeme; düğürcük. tereyağı, salça, tuz, taze biber, soğan, domates, kemikli kuru kıyma, (Malzeme kişi sayısına göre ayarlanır.)

Yapılışı: Tereyağı bir tencerede eritilir, çok az kuru soğan yağda kızartılır, taze biber eklenerek karıştırılır, domates de ilave edilerek 2 dakika kavrulur. Kemikli et sosa katılır, düğüıviik. bulgur ilave edilir, salça konur ve 5 dakika kadar kavrulur, yeterli su ilave edilir ve kaynadıktan sonra hafif ateşte yarım saat pişirilir. İsteğe göre pul biber ve patates ilave edilir.

ARABASI ÇORBASI: Gerekli malzeme; hindi veya tavuk, tereyağı,
un, acı biber veya süs biberi.

Yapılışı: Arabası, çorba ve hamur olmak üzere iki bölümlüdür.

Çorba: Büyükçe bir tavada tereyağı eritilir ve içine un konarak rengi kahverengiye gelene kadar kavrulur. Diğer tarafta, içine kaynamış hindi veya tavuk suyu bulunan tencereye karıştırılarak dökülür. Bu karışıma acı süs biberi atılarak, haşlanmış hindi veya tavuk eti ilave edilerek özleşinceye kadar kaynatılır.

Hamur: Bir kapta ılık suya un bulanır. Daha sonra bu bulamaç, tencerede kaynayan suya yavaş yavaş dökülerek karıştırılır ve bir müddet pişirilir. Belli kıvama geldikten sonra tepsi veya sinilere ince olarak dökülür. Tahta kaşık ile alınan hamur, tasa konan arabası çorbasına batırılarak hamur çorba suyu ile çiğnenmeden yutulur. Mide ve bağırsak tembelliğine çok" iyi gelen bu çorba kış aylarında sıkça yapılır.

KÖY DOLMASI (İLİSIRA DOLMASI): Gerekli malzeme; taze veya kuru patlıcan (uzun ince kesilmiş) bulgur, kıyma, maydonoz, baharat, tereyağı,salça, tuz, domates.

Yapılışı: Kuru patlıcan haşlanır. Kıyma, bulgur, rendelenmiş domates, salça, maydonoz ve baharat ilave edilen harç karıştırılır ve el içerisinde oval hale getirilir. (İçli köfte biçiminde) Daha sonra haşlanmış patlıcanlar dışına sarılarak tencereye yerleştirilir üzerine örtecek kadar su konulur. Tuz ilave edilir bir ağırlık konarak ağzı kapatılır ve 45 dakika pişirilir. Sarımsaklı süzme yoğurt ilave edilerek yenilir.

CİBE DOLMASI: Gerekli malzeme; pirinç veya bulgur, kıyma veya ciğer, maydonoz. kuş üzümü, yeşil biber, temiz koyun bağırsağı veya karnı, baharat, yağ, domates, salça.

Yapılışı: Yağ eritilir, soğan ve ince doğranmış biber yağda kavrulur, kıyma veya ciğer ilave edilerek karıştırılır. Maydonoz, salça, domates, kuş üzümü ve baharat ilave edilir. Daha önce temizlenerek hazırlanmış olan bağırsak veya karına doldurularak dikilir. Ateşte 60 dakika pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ilave edilerek yenir.

BULAMAÇ: Gerekli malzeme; kepekli un, tereyağı, kuru kıyma ve baharat.

Yapılışı: Tereyağı tavada eritilir, un ilave edilir ve topaklanmaması için bol bol karıştırılır. Unun rengi esmerleşince kıyma ilave edilir. Un kahverengi olunca su ilave edilir ve bir müddet daha karıştırılır. Kısık ateşte pişirilir. Tuz ve baharat ilave edilir. Mayalı dediğimiz ekmekle yenilir.

BATIRIK: Gerekli malzeme; düğür-cük, tahin (veya ceviz, menengiç vs.) soğan, domates, taze biber, maydonoz, yedi türlü baharat, tuz, sumak, salça, biber salçası.

Yapılışı:
Düğürcük büyükçe bir tepsi üzerine dökülür. Rendelenmiş domates, salça, biber salçası, soğan, ince kıyılmış biber ve maydonoz, kızartılmış tahin ve baharat ilave edilerek ovulur. Düğürcük yumuşayıp dişe dokunmayacak hale gelinceye kadar ovulur, sonra da küçük sıkmalar haline getirilir. Soğan piyazı, domates, salatalık ve turşu ile servis yapılır. Ayrıca sulandırılarak da yenilir. Cevizli menengiçli, susamlı, fıstıklı şekilleri de yapılabilir. Besin değeri çok yüksektir.

BİDİK:
Gerekli malzeme; un, yağ, yumurta ve tuz.

Yapılışı:
Un yoğrulur ve hamur haline getirilir, tuz ilave edilir. Hamur bezeler haline getirilir. Hamurun içi açılarak (kenarlı şekilde) içine az miktarda tereyağı ve yumurta kırılır. Sucuk da konabilir, fırında pişirilir, güzel bir yiyecektir.



____________________
Dört Sey Geri Gelmez Atılan Ok, Söylenen Söz, Kacırılan Fırsat ve Gecen Zaman ...
View Profile Visit User's Homepage Search for all posts by this user
« Previous  Next »        print
Go Up


mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,032 seconds - 18 queries
Login

Nickname:

Password:

Sprache
Select Interface Language:

English French German Turkish
Happy Birthday
No birthdays today!
Event Calendar
June 2025
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

fairs
meeting
concerts
topics
other
exhibitions
birthdays
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Points
  2. asliyok: 4 432 Points
  3. HarmanYeli: 4 396 Points
  4. KizilZora: 2 048 Points
  5. life23: 1 675 Points
  6. gokkiz: 1 657 Points
  7. BirNefes: 1 048 Points
  8. Erasmus: 984 Points
  9. -Pozan-: 785 Points
  10. Siyahinci: 623 Points
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8390 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11497 okuma)
Mektup......
(12329 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12302 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12028 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12282 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12484 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 1 036 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
For more Details, take a look in our Imprint

You can syndicate our news using the file backend.php.

This Website based on pragmaMx 0.1.11.

The comments are property of their posters,
all the rest © 2004 - 2025 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft