Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Çarşamba, 07. Mayıs 2025 18:57   User Online: 78 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Bayrak2Bayrak3UymuslarSevimliPembesakayikYaseminDostluk Resimi 7AglayanBeyaz kardelenManzara -14Manzara -Dostluk Resimi Sevimli 16Elde MumDostluk 8BittiSevimli 13Sevimli 20Karanfil -1kopek-resimleri4.jpg

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Dostsesi.Com Kültür Forum Sisteme girmen gerek

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: Uykunun Kap?s?......
Senior Member
Senior Member

Cevaplar: 884
kayıt olmuş: 26/5/2008
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 23/2/2009 Saat 15:02  
Uykunun Kapısı......

Dışarıdan kuşların sabah oldu şakımaları doluyor odaya… Yıllardır aynı saatte uyanıyoruz onlarla, yaz kış. Çoğu insan kuşların kışın ötüşüne tanık olmaz. Ben bilirim; onlar yaz-kış beraber uyanır, birbirlerini selamlarlar…

Gece nereye giderler bilir misiniz? Ben de bilmiyorum. Ama sabahları hiç aksatmadan bir araya toplandıklarını, dünyanın en sade müziğiyle içimi aydınlattıklarını biliyorum. Bazen, ben, onlar uyandığında daha uyumamış olurum. Onlar bana bitkin bir gecenin bittiğini haber verir, bezginliğimden uzaklaştırırlar beni.

Karanlıktan aydınlığa uzanışın sır dolu kapısını aydınlatırlar…

Uyandım…
Perdeyi geçerek içeriye sızmaya çalışan gün ışığını görmek istemiyorum. Gözlerimi sımsıkı yumdum. Bir süre sonra güneş bu kapanışı umursamadan odaya dolacak biliyorum. Perdeleri değiştirmeyi ertelememeliyim.

Çocukluğumda annemin söylediği bir şarkı var kulaklarımda. Sonradan bunu hiç duymadım. Uzun zamandır da hatırlamam aslında… “Rahattım sevgili, sen nereden geldin. Gözlerinle beni derbeder ettin. Rahatım ne kadar yerindeydi; sen çıkana kadar. Sözlerinle beni derbeder ettin…”

Niye uyandım ki…
Zor bir geceydi. Biraz daha uyusam daha az hatırlarım belki…
Uyuyamıyorum…

Kalktım yataktan; ayakucumda duran aynaya bakamadan… Mahcup bakışlarımı görmek istemiyorum. Şu bildik üzgün yüzümle karşılaşmak bugün iyi gelmez bana biliyorum. Suratıma tükürmek isteyebilirim…

Ellerim başıma gidiyor. Başım büyümüş sanki. Gecenin tüm ağırlığı taşlaşmış başımda toplanmış…

Dün sabah beni büyük bir umutla yataktan fırlatan kalp atışlarım neredesiniz? Kuşların cıvıltılarına bin bir anlam yükleyen ben neredeyim? Bu nasıl bir çaresizlik…

Bir alkolik ya da eroinman olsaydım keşke! Ruhumun isyanını durdurabilir miydim acaba? Ruhum cendereye sıkışmış halinden sıyrılıp bir emir kulu edasıyla sadakatle eğilir miydi önümde? İçimdeki çelişkiler yerlerini dinginliğe terk eder miydi?

Gözyaşlarım durun, yapmayın bunu bana. Şimdi olmaz. Ruhum böyle arınmaz. Taşlaşan başım böyle yumuşamaz.

Kuşlar sustu bile…
Güneş doğacak odaya az sonra.
Duvara bakıyorum istemsizce. Başucumda asılı küçük kukla, sevimli, kırgın, mutlu, mutsuz gülümsüyor bana. Garip bir duruşu var kuklanın… Sinirimi bozuyor. Kaldırmalıyım onu oradan.

Banyoya yöneliyor ayaklarım; alışkanlıklarına sadık, tekdüze, sessiz…

“Uyku, ölümün kardeşidir.”* sözü çınlıyor kulaklarımda.

Uyumayı bile beceremiyorum işte…

Esen

« Ön  Diğer »        print
Yukarı git

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Mayıs 2025
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8317 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11432 okuma)
Mektup......
(12257 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12237 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11961 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12221 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12408 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 1 020 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2025 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft