Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Cuma, 01. Kasım 2024 02:45   User Online: 84 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Tabiat 8TutukluManzara -3Dostluk 7HayalKaranfilSon BaharGuen_Batimi.jpgdogaDostluk 4Sevimli 20Hepimizin Bu VatanManzara -Fantazi Resim 7Dostluk 3GerberaTabiat 3Bebek -1Bayrak1Bayrak Cami

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Bilgilendirme Sisteme girmen gerek

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: TÜRKİYE'YE MEYDAN OKUMAK PEK AKILLICA DEĞİL
Junior Member
Junior Member

Cevaplar: 10
kayıt olmuş: 18/3/2009
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 11/6/2009 Saat 20:31  
Türkiye'ye meydan okumak pek akıllıca değil diye düşünüyorum. Allah kolaylık versin...

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum tarafının petrol araştırmaları konusunda meydan okumasının çözüm ve müzakere sürecine yardım etmediğini ifade ederek, “Türkiye'ye meydan okumak akıllıca değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Rum yönetimi Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Andonis Pashalidis'in, petrol konusunda dün yaptığı açıklamalarla ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:
“Söylemiştim ya, Allah kolaylık versin diye. Şimdi Türkiye'ye meydan okumak pek akıllıca değil diye düşünüyorum. Yine akıllıca olmayan bir şey de, bu meydan okumayı, özellikle Kıbrıslı Türklerin de haklarının olduğu açık ve net olan bir konuda, sadece Türkiye'yi muhatap alarak değil, Kıbrıslı Türkleri de muhatap alarak meydan okumalar tabii ki bugün içinde bulunduğumuz müzakere sürecine yardım etmez, hizmet etmez.
Kıbrıslı Türklerin de hakkı olan bir alanda deniz altı araştırması yapmak, çözüme veya içinde bulunduğumuz müzakere sürecine yardım etmez, bu konuda meydan okumalar hiç yardım etmez. Hele meydan okuyanlar birbirleriyle bir müzakere süreci içerisindeyse, bunu hiç yapmamak lazım.” “Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs'ın doğal kaynakları üzerinde açık, net ve eşit hakları vardır” diyen KKTC Cumhurbaşkanı Talat, zaten müzakere sürecinde de bu konuda karara varıldığını; doğal kaynakların her iki halkın hakkı ve federal yetki kapsamında olduğunu söyledi.
Talat, bu bilindiği ve kabul edildiğine göre, Kıbrıslı Türklerin olmadığı bir mekanizmanın bu araştırmaları başlatmasının iyi niyetle bağdaşmadığını kaydetti.

TEPKİ ABD ELÇİSİNE İLETİLDİ
Rumların petrol araştırmalarını bir ABD firmasının yapacağının ilan edildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Talat, güney Lefkoşa'daki Amerikan büyükelçisini çağırarak bu konudaki tepkilerini ortaya koyduğunu da açıkladı. “Bu bizim hakkımızdır ve hakkımızdan asla geri durmayacağız, bunu bir daha ifade etmek istiyorum” diyen Talat, kendileri haklarına sahip çıkarken, Rumların meydan okuyarak bunu reddetmenin son derece yanlış olduğunu söyledi.

“DOĞAL KAYNAKLAR MADDİ HAKKIMIZ”
Doğal kaynaklarda olan haklarından bahsettiklerini, ancak Rum tarafının buna tepki gösterirken egemenlik hakkından bahsettiğini ifaden Talat, şöyle konuştu:
“Biz egemenlik hakkından bahsetmedik ki, biz hakkımızdan bahsediyoruz, yani maddi hakkımızdan, var olan hakkımızdan. Bu bizim Kıbrıs'ta yüzyıllardır varoluşumuzdan kaynaklanan bir haktır. Egemenlik hakkı, tabii ki biz Kıbrıs Rum yönetimin egemenlik hakkını kabul etmiyoruz, tanımıyoruz, ama bizim bu hakkımıza egemenlik hakkını öne sürerek karşı çıkmak işte elmayla armutları karıştırmak demektir. Buna da dikkatinizi çekmek istiyorum. Rum tarafı, her, 'bizim de hakkımızdır ve bu çalışmayı yapmayın' dediğimizde, 'bizim egemenlik hakkımız' var diyor. Biz sizin egemenlik hakkınız yoktur demedik, bu noktada. Tabii ki yoktur ama 'bu noktada egemenlik hakkınız yoktur, o yüzden araştırma yapamazsınız' demedik, 'bu bizim de hakkımızdır, o nedenle araştırma yapamazsınız' dedik. Onlarsa 'egemenlik hakkımız vardır ve bunu ispat etmek için yapacağız' demektedirler. Yani bizim doğrudan doğal bir hakkımız olan konuda bize siyasi gerekçelerle karşı çıkmaktadırlar.”
Talat, Rumların tek başına bütün Kıbrıs adına egemenlik hakkını kullanmasının söz konusu olmadığını vurguladı.

RUMLARIN “SORUMSUZ HAREKETLERİ”
Cumhurbaşkanı Talat, “Müzakere zeminini saptırma çabası mı var?” sorusu üzerine, müzakereleri Kıbrıs Rum tarafının “sorumsuz hareketlerinden” uzak tutmaya çalıştıklarını söyledi.
Rumların, tamamen bir şeyi ispat etmek için yaptığı hareketlerle, adeta müzakere sürecini çarpıtmaya çalıştığını kaydeden Talat, buna kapılmamaya ve mümkün olduğu kadar soğukkanlılıklarını muhafaza ederek, diplomatik yollardan haklarını aramaya çalıştıklarını söyledi.
Talat, Kıbrıs Rum yönetimi Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Andonis Pashalidis'in, “Türkiye ABD gemilerine mi saldıracak?” şeklindeki sözlerine ilişkin görüşleri sorulunca da, şöyle devam etti:

“Bütün uğraş tahrik etmek. Türkiye'yi tahrik etmek, bizi tahrik etmek. Ya müzakere sürecini devam ettirirken bizi bir miktar daha zayıflatmak, egemenlik hakkını tescil ettiğini iddia ederek, ya da eğer süreç kesintiye uğrarsa bu tahriklerin sonucu olarak, 'Türk tarafının yaptıkları nedeniyle kesintiye uğradı' diyebilmek. Yani bir taşla belki iki kuş vurmak. Onun için bunlara kapılmamak lazım. Biz kapılmıyoruz. İstikrarlı bir şekilde hedefimize doğru yürüme kararlılığındayız.”
Cumhurbaşkanı Talat, başka bir soru üzerine, önümüzdeki günlerde bir yurt dışı ziyaretinin olacağını söyledi, ancak ayrıntı vermedi.
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster
Site kurucusu
Newbie

Cevaplar: 1
kayıt olmuş: 29/4/2004
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 25/6/2009 Saat 16:38  
Talat gibi kisler sIkisince :ztc:
ihtiyac oldugu anlar
Yunan kesimine ödün verdikce ödün bitmez.
AKP ve Talat degilmidi yunan kesimi AB girmesine müsade eden.

kendi hakkimizi elimizle satigimiz dönemde simdi bu gibi söylentiler bos.

Sayin Talat saygim RTE olan saygimda az.

Yukarı git

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,241 saniye - 24 queries
Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Kasım 2024
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8055 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11138 okuma)
Mektup......
(11947 okuma)
ANADOLU GARIBI
(11977 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11752 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(11976 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12108 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 977 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft