Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Çarşamba, 07. Mayıs 2025 20:25   User Online: 90 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Tabiat 6Dostluk Resimi 6KusSevimli 15Manzara -16Sevimli3Sevimli 8SensizSevimli 2GecesefasiEllerFantazi Resim 2adam_ve_guel.jpgBeyaz AmberMaviorkideTabiat 7Crested-PigeonSevimli 1BeyazgulManzara -

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Serbest Genel - Allgemein - Rätsel Sisteme girmen gerek

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: bir makale
Junior Member
Junior Member

umut1960
Cevaplar: 57
kayıt olmuş: 16/5/2008
Durum: Çevrimdışı
posticons/thumbup.gif Yazılış Tarihi: 26/6/2008 Saat 15:53  
2 Temmuz’da .......de yazmaya başlayalı, tam iki sene dolacak. Bu gazeteye yazmak, benim için doğruluğuna inandığım bir derneği desteklemek gibi bir şey oldu. Yazı yazmak, bütün entelektüel uğraşlar gibi bir emek işi. Bu emeği de, hiç bir karşılık beklemeden ve almadan gÖnüllü ve disiplinli olarak verdim. Artık biraz ara vermek gerekiyor diye, düşünüyorum. Son “Çarşamba’nın Yazısını” yazmadan Önce, fesimi Önüme koydum, şÖyle bir düşündüm, iki senenin muhasebesini yaptım.

İster istemez yazılarımın birçoğunun hedefi, AKP oldu. Bu iki sene boyunca, iktidar olduğu için ve bu süre içinde ikinci bir genel seçim kazandıkları için, bu kaçınılmazdı. Ama son tahlilde, Türkiye’de politikanın asıl sorununun CHP olduğu düşüncem, her zamankinden daha güçlü. Demokrasiden hukuk devletine, sendikal haklardan insan haklarına kadar Önem verdiğim ve Türkiye’nin olmazsa olmazları olması gerektiği her konuda CHP, bu ülkenin milyonlarca insanını sükûta hayale uğrattı. Memleketin Önünü açacak ve ufkunu genişletecek alternatifler üretip sunamadı. Her daim muhalefet kalmak istiyormuş imajı, parti içi demokrasi eksikliği, değiştirilemez liderliği AKP’yi alternatifsiz bıraktı. Altı senelik AKP iktidarından sonra da, hâlâ Öyle. Bulunduğumuz noktada, sağlıklı bir demokraside kamuoyu yoklamalarında oyların yüzde 60-70’ine talip olması gereken anamuhalefetimiz, iktidar için hâlâ ordu ve yargıdan medet umuyor gÖrünümünde.

İki senedir yaptığım gazetecilik sürecinde, birinci hayal kırıklığım anamuhalefet partisi ise, ondan daha büyük üzüntü kaynağım, Türkiyeli entelektüeller oldu. Özellikle de basınımızda kÖşe tutan yazarlarımızın çok büyük bir kısmı, ya dürüst değiller ya da yavan bir dünya gÖrüşüyle yazıyorlar. Türkiye demokrasisinin(!) asıl sorununun Müslüman basının, mesela Vakit gazetesi gibi gazetelerin yazarları olmadığını düşünüyorum. Çünkü, onlar zaten inanmış bir kitleye aynı şeyleri temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp sunuyorlar. Günümüzde geçerliliği olan bir dünya gÖrüşleri yok.

Hasan Celal Güzel gibi, Nazlı Ilıcak gibi kÖşe yazarlarından da bahsetmiyorum, çünkü bu tür yazarlar koca, ağabey bağlarıyla bulundukları yere gelmiş her daim iktidar yazarlar. Hedefleri belli; iktidarı destekleyerek iktidarın parçası olmak ve iktidardan nemalanmak. Türkiye gibi azgelişmiş ülkelerin ortak kaderi: “Neyi bildiğin değil, kimi bildiğin Önemli.” Bugün milliyetçi, yarın Müslüman, bir dÖnem sonra liberal olabilirler. Sosyalizmin iktidar olacağını düşünseler, sosyalist olduklarını iddia etmekten hiç çekinmezler, çünkü kollanılacak akrabalar, yeğenler, devlet kademelerinde işe sokulacak yakınlar, oğullar var. Takip edilecek işler var. İktidar olmak var.

Beni esas sukutu hayale uğratan entelektüeller: Nuray Mert, Ertuğrul Kürkçü, Ahmet Altan, Etyen Mahçupyan, Ali Bayramoğlu, Murat Belge (şimdi adları aklıma gelmiyor ama daha var) gibi yazarlar. Doğru dürüst bir muhalefetin olmadığı, demokrasi için mücadele veren bir ülkede, bu tür entelektüellerin daha tutarlı bir dünya gÖrüşüyle olaylara yaklaşıp yazmaları gerekir diye, düşünüyorum. Dünyada hangi tarih diliminde, hangi din, hangi demokratik mücadelenin yolunu açmıştır? Bu mümkün mü? Dinin, bütün dinlerin Özünde biat kültürü var. Biat ederek demokrasi olur mu? Kendi inanç durumları ne olursa olsun, geçmişte içinde yaşadığımız ülkenin efendilerinden ne sıkıntılar çekmiş olurlarsa olsunlar, entelektüel namus, dinin AKP tarafından, en az daha Önceki iktidarlarda da olduğu gibi sÖmürüldüğünü gÖrüp ona gÖre bir duruş almak gerektirmez mi? Arzulanan orijinal ve moda olmaksa, Adnan Hocacı olsalar ya. Baksanıza, “İsa 20-25 yıl içerisinde yeryüzüne Müslüman olarak dÖnecek” miş!…

Demokrasinin insan haklarına saygı gÖstermeden olamayacağını bilip ve insan haklarının da hiyerarşik bir şey olmadığını bilmek ve bunu yazılarında gÖstermeleri gerekmez mi? Ah homofobi, sen ne berbat bir belasın? Yoksa bu mücadele, hep bildiğimiz eski usul mücadelelerden mi? Yani Önce Türkiye kurtulacak, sonra da zaten biz kurtulmuş mu olacağız? Orduya karşı, “Taraf meydan savaşı kazanılacak”, bu zafer bütün ezilenler gibi, mesela eşcinsellerin de kurtuluşu mu olacak? Birinci Cumhuriyet miadını doldurdu anladık da, ikinci Cumhuriyet’i AKP mi kuracak? Son 6 senelik AKP pratiği, hepinizi bu kadar heyecanlandırıyor demek?

Pazar günü “Gurur Yürüyüşü” var, onlar gelmeyecek ama sizleri bekleriz.

Bir sene falan Önce kadardı. Medyamızı iyi bilen, ikisi de editÖrlük yapmış iki arkadaşımla yemek yiyordum. Türk medyasında hiç bir büyük gazetenin, bana kÖşe yazarlığı yaptırmayacağını, yaptıramayacağını sÖylemişlerdi. İki senedir sıfır müdahaleyle bana yazı yazmak zevkini veren BirGün’e, teşekkür ediyorum. Siz okurlarıma gelince, “Benim Yalnız ve Güzel ülkemin” yegâne umudusunuz. Hoşça kalın.

BU MAKALE ALINTIDIR
Profiline gir E-mail gönder Bu üyenin tüm mesajlarını göster
deleted
Member

KizilZora
Cevaplar: 337
kayıt olmuş: 9/10/2007
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 27/6/2008 Saat 11:11  

Alıntı:
Türk medyasında hiç bir büyük gazetenin, bana köşe yazarlığı yaptırmayacağını, yaptıramayacağını söylemişlerdi. ĞÂÂki senedir sıfır müdahaleyle bana yazı yazmak zevkini veren BirGün’e, teşekkür ediyorum. Siz okurlarıma gelince, “Benim Yalnız ve Güzel ĞÅ“lkemin” yegĞ¢ne umudusunuz. Hoşça kalın.

Bu maklede anladim kiside kendi cikari icin yazmis.Yani kendi öz düsünceleri yerine Kariyer :D
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 1
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Mayıs 2025
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8317 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11432 okuma)
Mektup......
(12257 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12237 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11961 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12221 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12408 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 1 020 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2025 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft