Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Çarşamba, 07. Mayıs 2025 02:58   User Online: 67 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Bayragimiz.KirmizigulBittiRenkli karanfilTabiat 4AsterAglayanBayrak1SensizSevimli 20Bebek -7GecesefasiManzara -11Sen Ben.GelincikSevimli 7TatliManzara -13Dostluk 7kirmizi_gul_deni.jpg

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Serbest Genel - Allgemein - Rätsel Sisteme girmen gerek

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: AKP’ye açilan kapatma davasi
Junior Member
Junior Member

sabireden
Cevaplar: 25
kayıt olmuş: 5/8/2004
Durum: Çevrimdışı
posticons/attention.gif Yazılış Tarihi: 19/3/2008 Saat 13:05  
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı AKP'nin kapatalımlsı gerekçesiyle dava açtı...

Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya "AKP'nin laiklik karşıtı fiillerin odağı haline geldiği gerekçesiyle" davayı açtı.

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın 162 sayfadan oluşan iddianamesi

AK Parti laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldigi ifadeler iceren metin Özeti sizinle paylasmak isdiyorum

BAŞSAVCININ İDDİANAMESİ:

Davalı Partinin Genel Başkanı, yÖneticileri ve milletvekilleri türban, eğitim, Özelleştirme, kadrolaşma gibi konularda çoğulcu demokrasiyi ve onun gereği olan güçler ayrılığı prensibini, hukukun üstünlüğünü ve yargı kararlarını hedeflerine ulaşmada bir engel olarak gÖrmüşler, yargı kararlarına yÖnelik sÖylemlerini eleştiriden Öte, bir saldırı noktasına taşımışlardır.

*AKP referansını dinden alan model ÖngÖrüyor

* Devlet kadroları siyasal İslamcı yapıya büründü

* Anayasa'nın laiklik ilkeleri ortadan kaldırılmaya çalışıldı

Junior Member

sabireden
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 19/3/2008 Saat 13:12  
BAĞŞSAVCININ ĞÂÂDDĞÂÂANAMESĞÂÂ:

Davalı Partinin Genel Başkanı, yöneticileri ve milletvekilleri türban, eğitim, özelleştirme, kadrolaşma gibi konularda çoğulcu demokrasiyi ve onun gereği olan güçler ayrılığı prensibini, hukukun üstünlüğünü ve yargı kararlarını hedeflerine ulaşmada bir engel olarak görmüşler, yargı kararlarına yönelik söylemlerini eleştiriden öte, bir saldırı noktasına taşımışlardır.

BAĞŞSAVCININ ĞÂÂDDĞÂÂANAMESĞÂÂ:

REFERANSIMIZ ĞÂÂSLAMDIR

RP ĞÂÂstanbul ĞÂÂl Başkanı olduğu 1994 yılında Refah Partisi'nin ĞÅ“mraniye ĞÂÂlçe ĞÖrgütü'nün yeni hizmet binasının açılış töreninde: 'Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor, laiklik elden gidiyor. Yahu, bu millet istedikten sonra tabii elden gidecek yahu! Sen bunun önüne geçemezsin ki...'

ULEMA KILAVUZLUK YAPAMAZ
2005 yılı Kasım ayında Danimarka Avrupa Hareketi tarafından Kopenhag'da düzenlenen 'Medeniyetler arası ittifak: Türkiye'nin rolü' konulu toplantıya katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın '(...) ĞÂÂnancı böyle olduğu için başını örtüyor, o halde saygı duymak lazım. Mahkemenin de bu konuda söz söyleme hakkı yoktur. Söz söyleme hakkı din ulemasınındır...'

'BAĞŞĞÖRTĞÅ“SĞÅ“ SORUNU VAR' DEMEK SUЇ

Erdoğan'ın değişik zamanlarda kullandığı 'Türkiye'de türban sorunu vardır', 'Biz ailece başörtüsü yasağının mağduruyuz', 'Kamusal alanın tanımı henüz yoktur. Bizdeki sorun üniversitelerde başörtülü kızlara yer verilmemesi sorunudur', 'Hiç olmazsa isteyen kızlar özel ve vakıf üniversitelerine türbanla girebilir, eğitim hakkı alabilir', 'Bu işi parlamentoda mutabakat sağlandığında çözeriz. Yasama organı içinde mutabakat önemli. Yoksa toplumsal gerginlik olur' sözler tarihi ve konuşmaların yapıldığı yerlerle birlikte ayrıntılı olarak yer aldı. Başbakan'ın sözleri dışında diğer AK Partililerin başörtüsü yasağını eleştiren sözleri de dosyada delil oldu.

Laiklikte çifte standardın itirafı anlamını taşıyan bu görüşe dayanak olarak Hristiyanlık ve ĞÂÂslam'ın farklı olduğu gerekçe gösterildi. Yalçınkaya, 'ĞÂÂslam ve Hristiyan dinlerinin farklı özellikleri gereği ülkemizde ve batı ülkelerindeki uygulamalar farklı olmuştur. Laiklik yalnızca felsefi bir kavram olmayıp yasalarla güvence altına alınmıştır. Bu bağlamda Türkiye'deki siyasal islamı esas alan bazı partiler ile Avrupa'daki Hristiyan Demokrat Partiler arasında hiçbir benzerlik yoktur. Türkiye'de siyasal ĞÂÂslam yalnızca kişi ile Tanrı arasında sınırlı kalmayarak, devlet ve toplum kurallarını da düzenleme iddiasındadır' cümlelerine yer verdi.

v.s v.s

Junior Member

sabireden
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 19/3/2008 Saat 13:26  
Ben kendi sahsim olarek bu kapatma davasi düncelerim sizinle paylasmak isdiyorum

En basda kendi kendime sordugum sorular oldu
Benim olmayan kafami :red: karisdiran 10 sorumu sizle beraber cevap bulalimi ??

1. Bu dava cok gecikmis bir dava degilmi ?

2. Seria dayali bir rejim hazirlaniyormu ?

3. Türk halki Iran halki gibi yasiye bilirmiki ?

4. AKP partisi bir köse parttisi durumunda nasil bu kadar güclen bildi ?

5 CHP son secimlerde yapdigi secim reklamlari yeterince laiklikЩ sahip cikdimi ?

6 Ordu MHP yaklasmasi kendileri laik systemin bekci si ola bildilermi ?

7 Yargitay Parti kapatma davalarinla ne kadar basarili oldu

8 AKP bu kapatma davasina miletvekil dokunmazligini kaldirmis olsaydi engeliye bilirmidi

9 AKP bu konuda bilincli hareket etmiyormu uslasma niyeti varmiki ?

10 MHP DTP neden AKP destek cikiyorlar kendi menfati ne ?

Bu 10 soruya sirasiyla ben kendi cevap yazecem ama sizinde bu sorulara cevap yazerseniz memnun olurum sayenizde bende aydinlanirim

Life Aga bir soru eski haber bordu sekili falyiete alma imkani varmi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 19/3/2008 Saat 15:41  
Elinize yüreğinize sağlık güzel bir paylaşım. Galiba başsavcı bu davasıyla tarihe geçer artık.

Düşünüyorumda galiba 10 sene daha AKP den kurtuluş yok. Sağolsunlar ne olursa olsun oy potansiyelleri artacak.

Parti kapatılırsa yeni bir isimle yenisi kurulur ve MADURĞÂÂYETlerinden dolayı %60 ile iktidara gelirler...

Parti kapatılmazsa bak haksız yere dava açıldı diye halka karşı mazlum rolünü üstlenerek yerel seçimlerde %70 ler civarında oy alırlar...

Acaba bu parti bu davanın açılması için bir yerlerden düğmeyemi bastırdı...

Ne dersiniz...

Saygılar
Cevap 3
Senior Member
Senior Member

Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
posticons/heart.gif Yazılış Tarihi: 20/3/2008 Saat 08:45  
dun dostsesimden cikdigimda genelde tr saati ile 01:00 civari cikar tv acarak uzanirim.

kanal D'de genc bakis programinda bir konusmacinin sözlerine sahit oldum.

akp kapatma davasi gec kalmis bir davadir diyordu.

gecmise ve yasalara bakalim.

cok sasiriyorum buraya kadar gelmesine nasil ve ne sekilde izin verildi.

simdi degerli dost sabiredenin sorularina kendimce cevap vermek ve sizlerle paylasmak istiyorum.

asliyok cevaplari,

1. ewet gec kalinmis bir dava, gec olsun guc olmasin diyecem söle bir olusuma bakiinca bu kosullarda cok guc...

2.bence ewet.

3.asla cunku akpye oy verenlerden tanidiklarim var. onlar dahil asla...

4.bir köse parttisi ... bunu anlamadim ama anladigim kadariyla, sistemli, icerden disardan T.C. ve rejim karsiti desteklerle...

derlere ya siz icerden biz disardan yikamadik T.C. son versiyon bu..

5.uzun yillardir CHP sadece bu konuda degil siyasi platformun tumunde yetersizligi ortadadir. ;(

6.ordu MHP yakinlasmasi bu gunku durum degil amma velakin laik sistemin bekciligi olgusunda oldugundan hic emin degilim.

7.bu konuda cok zorlanacagi kesin sonucda bu parti hukumet kurmus ve bir cumhurbaskani cikarmisdir.

8.balik basdan kokmusdu biz kuyruk neden oynamiyor diyoruz.

9.AKP her olgusunu uzun yillar öncesinden bilincle bu zamana geldi. hedef ve prensipler ortada bunu görmemek icin kör olmak lazim, ama nedense önune gecilemedi ben bunu cözemedim. sakli yapsada sonucda asikar dogurdu ve bu bebegin adi merak etmeyin yakinda koyulacak :thumbdown: uzlasmaz uzlasirsa asimile olur. bu da bilincli hedeflerini sasirtir. ama eminim kiliflari hazirdir. buda onlarin bu konuda ne kadar bilincle hareket ettiklerini gözteriyor.

10. MHP belli, DTP nin de durdugu nokta asikar. aynigi canaga cunku baska canak yok!!!!

radikal islamci polemigine yenik dusmusdur halkim :thumbdown:

Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 4
Ziyaretçi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 20/3/2008 Saat 09:15  
Ak Parti için açılan kapatma davasına tüm dünyadan tepkiler gelmeye devam ederken en sert açıklamaların sahibi olan Gerhard Schröder’in açıklamasına en sert yorumu Yeniçağ gazetesi yaptı.

Almanya'nın eski Başbakan Schröder, açıklamasında aşırıya kaçmış ve “Bu sadece yukardan gelen bir darbe girişimi değil, aynı zamanda Türk halkının iradesine karşı yapılan onursuz bir girişimdir. Türk halkı Erdoğan hükümetini büyük bir çoğunlukla seçti. Uluslararası arenada büyük bir saygınlık gören Cumhurbaşkanı da demokratik olarak seçildi...” demişti.
Yeniçağ bu gün manşetine bu açıklamayı çekti. Hemde ne çekme.. Aynen şunu diyordu Yeniçağ;

Yargı bizim, parti bizim sen kimsin ĞŞEREFSĞÂÂZ

Cevap 5
Senior Member
Senior Member

Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
posticons/heart.gif Yazılış Tarihi: 20/3/2008 Saat 09:28  
önce bu haberi hazm etmeli :redhead:

az daha cok agir yazacakdim. :redhead:

Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 6
Ziyaretçi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 20/3/2008 Saat 09:34  
Mervan gül ü hatırlarsınız dostlar sayın başbakan Siirtde secilebilmesi için millet vekillikten istifa etmişti böylelikle sayın erdoğanın başbakanlık yolu açılmıştı.

Belediye Başkanı Mervan Gül, Hazine'nin 22 milyara sattığı arsayı
belediye adına 2 trilyon liraya aldı. TOKĞÂÂ'ye 32 trilyona satmaya kalktı

ĞÂÂSTANBUL'da Dubai şeyhine satılan ĞÂÂETT Garajı kadar kıymetli arsayla ilgili '170 katlık' fiyat farkı, Danıştay 1. Dairesi'nde görülen davada ortaya çıktı. Buna göre, Hazine, söz konusu arsayı 3 Mart 2005'te 22 milyar liraya sattı. Arsa birkaç kez el değiştirdi.

YOK BĞÖYLE BĞÂÂR FARK!
SON sahibi Mehmet Sait Okur, 19 milyara aldığı arsayı Siirt Belediyesi'ne 1 trilyon 849 milyara sattı. Belediye, Hazine'den 400 milyon liraya alınan bir başka arsaya da, 295 milyar ödedi. Böylece 2 arsa için belediye bütçesinden tam 2 trilyon 144 milyar çıktı.

YARGILANACAKLAR...
BELEDĞÂÂYE, bu arsaları TOKĞÂÂ'ye 32 trilyona sattı. Ancak TOKĞÂÂ, fiyat farkını bir ihbar üzerine öğrenince satış protokolünü iptal etti. Danıştay da, Mervan Gül ile 10 belediye meclis üyesinin fahiş ticaret girişimin suç sayarak, yargılanmalarına izin verdi ve dosyayı Siirt Savcılığı'na gönderdi.

ĞŞimdi aynı kişi o günlerin ekmeğini yiyor olan yine devlete yine bizim emeklerimize yine bizlere oluyor yazık yaa bu gibi yazıları binlerce defa yazdım cidden insanda haysiyet seref olacak namus olacak.

Ne diyelim işte zihniyet...
Cevap 7
Ziyaretçi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 20/3/2008 Saat 10:51  
AKP yasaları çignemiştir hukuka inanıyor ve hukuk devleti oldugumuz altını cizerek soyluyorsak ozaman hukukun geregi yerine getirilmelidir. Tum bu nedenlerden dolayı gecikmiş bir davadır.
ĞŞeriata dayalı bir rejim hazırlanıyormu sorusu traji komiktir adamların zaten niyeti budur. yaşanılan her done ve söylemleri şeriat üstünedir. Onlar için demokrasi amaç değil şeriata ulaşmada bir araçtır.
Türk halkı iran halkıgibi yaşayabilirmi? Tarihe bakalım 1980 öncesi ve sonrasına sosyalistlerin nasıl yok edildigine. Neden olmasın ĞÂÂranda olur suudi arabistanda. Benim görüşüm s. arabistan olma yönünde. çünkü araplardan bile daha arapçı olduk bunu hic hazmedemiyorum.s. arabistan vahabi mezhebiyle sunni iktadara daha uygundar ben s. arabistan diyorum.
AKP nasıl guclendi. Bush abinin politikaları yeşil sermaye fethullahçı okulllar. yeşil sermaye ile okutulan öğrenciler. dagıtılan kömürler nohutlar verilen ihaleler. niye güclenmesin arkadan tam destek var.
CHPnin politikaları fakiri kucaklakmaktan uzak. fazla seçkinci buyüzden ajitasyon siyaseti yapmadıgından kaybediyor.
MHPnin AKPden bir farkı yoktur. MHPye AKPnin istepnesi diyorum ben.
Yargıtay partiyi kapatır ama siyasi cozumbu değildir bu hukuki cözümdür.
AKP milletvekili dokunulmazlıgını kaldıramaz. cünkü erdoğandan unakıtana gülünden çiceğine hepsi kirli. işlerine gelmez yani.

MHP AKPyeneden destekcıkıyor istepnesioldugundan.

DTP neden destek veriyor. Kurt politikalarında ne koparırlarsa kardır hesabı. Kurtler DTPnin dinsiz görünümünden ziyade AKPnin dinci gorunumunu tercih ediyor. buda bir politika.
Cevap 8
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Mayıs 2025
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8316 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11430 okuma)
Mektup......
(12257 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12236 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11960 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12220 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12404 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 1 020 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2025 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft