aslinin asuresi!!!
icindekiler;
1 kg bugday
3 kg seker
250 gr nohut
250 gr kuru fasulye
250 gr kuru börulce
250 gr kuru kayisi
250 gr kuru uzum
1 paket kus uzumu
1 paket pilavlik fistik
3 adet kirmizi nar
3 adet orta boy portakal
3 adet mandalin
bir dilim limon
250 gr findik
250 gr ceviz
yarim kilo pirinc
100 gr bulgur
bir avuc mercimek
bir avuc sehriye
diger malzemeler ise mutfaginizda ne varsa yakin tatlardan bir avuc aykiri
tatlardan bir fiske
bir paket tarcin
3 adet elma
1 adet buyukce ayva
birer adet mutfaginizdaki meyvelerden
250 gr susam bu arada susam cigdi fistiklarda ben kavurdum
bir paket cör otu
bir avuc leblebi
250 gr badem
1 yemek kasigi un
3 yemek kasigi bugday nisasitasi
1 yemek kasigi pirinc nisatasi
1 yemek kasigi misir unu
1 kasik varsa soya unu
yapilisi
bugday kaynatilir.
nohut ve fasulye börulce ayri ayri kaynatilir.
buyukce bir kazan ( tencereden oldukca buyuk yemek pisirme kabi)
bugdayin 4 de 3 dövulur iyice yani ezlir. boza kivaminda olmali...yada
patates puresi gibi...
bugdayin tamami kazana koyulur bugdayin bir karis ustunde su olmali iyice
tekrar kaynatilarak özumlenmesi saglanir.
meyvalar ve kuru meyvalar kup kup dogranir bir kaba
ceviz findik badem leblebi kuru cerez v.s.iyice dövulur ayri kapda
biz bunlara cerezz diyecegiz.
bugdat kaynadiktan sonra
nohut, fasulye, börulce, mercimek, kuru bakliyat ne varsa azardan
eklenerek bir tasim daha kaynatilir.
devamli karistirmalisiniz cok kolay dibini tutuyor
bir tasim kaynadiktan sonra yavas yavas karistirarak seker ilave edilir
.
bir tasim kaynatilir bu arada su ve seker tadini sık sık kontrol
etmelisiniz az ise su tadi az ise seker ilave edilmeli kisik atesde butun
malzemeler ozumsenene kadar kaynatilir.
1 yemek kasigi un
3 yemek kasigi bugday nisasitasi
1 yemek kasigi pirinc nisatasi
1 yemek kasigi misir unu
1 kasik varsa soya unu
hepsi bir kapta ilik su ile ezilerek muhallebi kivaminda suzgecden
suzulere bir tarafdan da karistilarak
ilave edilir .
karistirmaya devam
kuru ve meyvalarin yarisi dövulmus cerezlerin yarisi eklenir.
iste simdi diger malzemeleri ve ortalama kirk ceside ulasmak icin ewde ne
varsa etinden baligindan yesilinden caylarindan
mutfakda ne varsa baharatlar dahil buzdolabi kiler ne varsa bir fiske
eklenir.
(fiske= basparmak ve isaret parmak ucu ile alinan miktar)
ilave edilir.
bir tasim daha kaynatilarak özumsenmeleri saglanir.
(özumseme=karisma birbirlerine kaynama ayri ayri tane tane durmamalari
hali)
kazani indirir ayri ayri kaplara istediginiz porsiyonlara doldurun.
ustume susam cör otu cerez meyva ve kuru meyvalarla susleyin
ege ve akdeniz tatlarinin vazgecilmez baharati tarcin (ege ve akdeniz
kadinini temsil eder hem tatli hem acidir iki neffaseti bunyesinde
barindiran ve saglik abidesi olan baharat) ekilir.
unutmayin en önemlisi sizdeki malzemesi, akil, ruhve bedeninizi
katin...
aklinizla kirk ceside ve sagliga, ruhunuzla sevgiye muhabbete paylasima,
bedeninizle emeginize ulasin en az komsulariniza yollayin ve kalabalik bir
sofra kurun, yoksa eksik kalir.
afiyet olsun
[tarihinde düzeltildi 6/2/2008 Saat 11:09 Yazar asliyok]
____________________
kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en
saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda,
canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz