Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Çarşamba, 07. Mayıs 2025 03:14   User Online: 51 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
GerberaCok HosSevimli4Dostluk 1Manzara -16Fantazi Resim 5Kedi -2Bayrak Gul1CamguzeliBebek -9LalelerHayalKus -1Cok  Sirinler.Manzara -10Manzara -9Sevimli 1Sevimli 2Beyaz karanfilCicek -3

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Serbest Genel - Allgemein - Rätsel Sisteme girmen gerek

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: Beni düsün
Ziyaretçi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 20/4/2009 Saat 22:49  
Bu gece gec denizin karsisina
Aniden baslayan yagmura aldirma
En efkarli kadehinden bir yudum daha ic
GÖzlerimi sardigin sigarandan aci bir nefes cek

Damarlarindaki siren sesi
Dinledigin türkünün cirpinan turnasi benim
Unutma!! Beni düsün...

Ayin savki yüreginmi yansitacak denizin ortasina
Alevlenen gÖz yaslarinla bulusacak ayak uclarinda/ yalaz dalgalar
Beni düsün...

Baharda aglayan gonca güllerimi,
Firtinada deryaya savrulan hasretlerimi,
Vurgun yemis sevdami
Vefasizliklarina meze yüregim
Anlatacak!! Beni dinle...

GÖzlerimde Özlemin
Ellerimde SIMSIKI sakli sicakliginla
Gelecegim...

Ve...
Yüregimin kizaran nisani üzerinde
Son defa giyecegim en sevdigin renk beyazi
Beni bekle... Gelecegim...

bu siirin kime ayit oldugunu bilemedigim icin altina yazamadim bu eserin sahibinden ve tüm dostlardan Özür dilerim... Saygilarimla...
Site kurucusu
Posting Freak

Rojin
Cevaplar: 1061
kayıt olmuş: 11/9/2006
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 21/4/2009 Saat 13:31  
Paylasan (Akcan)

Bir gün bir profesör, felsefe dersindedir. Masanin üzerinde birkac kutu vardir. Ders basladiginda, hic birsey söylemeden, önüne büyükce bir kavanoz alir ve icerisinni tenis toplari ile doldurur, ve ĞÖgrencilerine kavanozun dolup dolmadigini sorar, ögrenciler ittifak yapmis gibi kavanozun doldugunu ifade ederler. Bu seferde profesör önündeki kutulardan bir tanesinden aldigi cakil taslarini, calkalayarak kavanoza döker, böylece cakil taslari kayarak, tenis toplarinin arasindaki bosluklari doldurur. Ve ögrencilere tekrar kavanozun icinin dolup dolmadigini sorar, onlarda evet oldu derler. Tekrar profesör masanin üzerindeki kutulardan birine elini atar icindeki kumu yavasca kavanoza döker. Tabiki kumlarda cakil taslarinin aralarindaki bosluklari doldurur. Ve tekrardan ögrencilerine dolup dolmadigini sorar. ĞÖgrencilerde koro halinde evet derler. Bu sefer, profesör masanin altinda hazir bekleyen iki fincan kahveden birini alir ve kavanoza bosaltir, kahvede kumlarin arasinda kalan bosluklari doldurur. ĞÖgrenciler güler! Profesör ĞÖgrencilerin gülüsünü destekler evet diyerek; Ben bu kavanozun sizin hayatinizi simgeledigini ifade etmeye calisdim der.

Söyle ki Bu tenis toplari hayatinizdaki önemli seylerdir, dininiz, ibadetleriniz, aileniz, cocuklariniz, sihhatiniz, arkadaslariniz ve sizin icin önemli olan seylerdir.

Sayet diger seyleri kaybetseniz de, bu önemli seyler kalir ve hayatinizi doldurur. O cakil taslari ise daha az önemli olan seylerdir; isiniz, eviniz, arabaniz vs. Kum ise diger ufak tefek seylerdir.

Sayet kavanoza önce kum doldurusaniz...Diye, anlatmaya devam eder, cakil taslarina ve özelliklede tenis toplarina yeterli yer kalmaz; Ayni sey hayatiniz icin gecerlidir. Vaktinizi ve enerjinizi ufak tefek seylere harcar, israf ederseniz, önemli seyler icin vakit kalmiyacaktir.

Dikkatinizi mutlulugunuz icin önem arzeden seylere cevirin. Cocuklarinizla oynayin, sihhatinize dikkat edin, Esinizle yemege cikin, evinizin ihtiyaclarini karsilayin. ĞÖncelikle tenis toplarini kavanoza yerlestirin, öncelikleri siralamayi iyi bilin. Gerisi zaten hep kumdur.....

Bu ara bir ögrenci parmagini kaldirir ve sorar; Pekiyi, O bir fincan kahve nedir? Profesör gülerek: Bu soruyu sorduguna sevindim; "Hayatiniz ne kadar dolu olursa olsun, her zaman Dostlariniz ve sevdiklerinize bir fincan kahve icecek kadar vakit ayirin. "...... umarim herkes bunu yapmak icin gec kalmamisdir..... sevgilerle... :t:

Posting Freak

Rojin
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 21/4/2009 Saat 13:32  
xAkCann
Junior Member

Cevaplar: 4
kayıt olmuş: 25/9/2008

Yazılış Tarihi: 20/4/2009 Saat 13:08

Günesin dogusundadir doganin sana verdigi deger.
Ve karsindakilere deger verdigin kadar
insansin...
Bir gün yalan söyliyeceksen eger
Birak karsindaki sana
güvendigi kadar inansin,
Ay isigindadir sevgiliye duyulan hasret
Ve sevgiliye hasret kaldigin kadar ona
yakinsin
Unutma yagmurun yagdigi kadar islaksin
Günesin seni isittigi kadar sicak

Kendini yanliz hissettigin kadar yanlizsin
Ve güclü hissettigin kadar güclü
Kendini güzel hissetdigin kadar güzelsin
iste budur hayat...
Iste budur yasamak
bunu hatirladigin kadar yasarsin
Bunu unuttugunda
aldigin her nefes kadar üsürsün
Ve karsindakini unuttugun kadar
cabuk
unutulursun..

Cicek sulandigi kadar güzeldir
Kuslar ötebildigi kadar sevimli
Bebek agladigi kadar bebektir
Ve her seyi
ögrendigin kadar bilirsin
Bunu da ögren

" Sevdigin kadar sevilirsin"...

Can YĞÅ“CEL

Posting Freak

Rojin
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 21/4/2009 Saat 13:33  
xAkCann
Junior Member

Cevaplar: 3
kayıt olmuş: 25/9/2008
Yazılış Tarihi: 18/4/2009 Saat 22:31

Hayata dair; Gidene kal demiyeceksin gidene kaldemek zavallilara, kalanagit demek terbiyesizlere, dönmeyene dön demek acizlere, hak edene kal demek asillere yakisir...

Kimseye hak ettiginden fazla deger verme, yoksa degersiz olan hep sen olursun... Düsün kim üzebilir seni senden baska, kim doldura bilir icindeki boslugu sen istemezsen, kim mutlu edebilir seni, sen hazir degilsen, kim yikar, yipratir sen izin vermezsen, kim sever seni, sen kendini sevmezsen.....

Hersey sende baslar ve biter. Yeterki yürekli oltüketme icindeki yasama sevgisini, ya care sizsiniz yada caresisizsiniz, öyle bir hayat yasadimki, cenetidegördüm, cehennemide, öyle bir ask yasadimki, tutkuyu da gördüm, pes etmeyide....

Bazilari seyrederken hayati en önden kendimi bir sahnede en önde buldum oynadim. ĞÖyle bir rol vermislerdiki, Okudum, okudum anlamadim. Kendi kendime konustum durdum bazen evimde, hem kizdim, hem güldüm halime sonra dedimki;

Söz ver kendine Denizleri seviyorsan, dalgalarida seveceksin, sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi bileceksin, ucmayi biliyorsan, düsmeyide bileceksin ve korkarak yasiyorsan yanlizca hayati seyredeceksin o zaman yanlizca......... :t:

Yukarı git

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Mayıs 2025
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8316 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11430 okuma)
Mektup......
(12257 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12236 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11960 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12220 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12404 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 1 020 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2025 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft